Zanka

Dünyanın gözü İran-ABD arasında yaşanan gerilim hattında, savaşın çıkması an meselesi gibi görünüyor ve İran’dan haberler de peş peşe geliyor… ABD üslerine düzenlenen saldırının ardından, bir açıklama da Hamaney’den geldi…

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney, İran'ın Irak'taki ABD üslerine yaptığı saldırının ardından açıklamalarda bulundu.

İşte Hamaney’in açıklamalarından satır başları:

"Bugün de gördüğümüz gibi büyük bir şey yaşandı aslında bu bir devrim gibi nitelendirilebilir.

Dünyanın gidişatı etkilendi, büyük değişimler gerçekleşecek. Bölgedeki tarihi de değiştirdi. Bu perspektiften buna bakmalıyız.

Bizim yüce bir yardıma ihtiyacımız var diyebiliriz.

Bugün de insanlar bunu gördü. İran'daki halk da bazı ekipmanlara elbette sahip ama sadece askeri güce sahip değiller.

Bunu kullanabilirler. Aynı zamanda bir inanca da bağlılar. Bir şeyler daha ileriye gidebilir.

Fakat askeri yazılım gücüne dayanan bir güvencemiz yok. Biz adımlarımızı atmaya devam edeceğiz. Bugün de aslında gördüğümüz budur. Hareket dini inanca dayandığı müddetçe küçük sayıda savaşçılar galip gelebilirler.

Dini inançlardan sorumlu tüm insanlar için aslında her şey gözlerimizin önünde gerçekleşti. Tüm kadınlar erkekler ve çocuklar işkenceye maruz kaldı ve direnmeyi başardılar. Sonrasında Allah onlara yolu açtı.

Şehitlerimizin için, Kasım Süleymani için şunu söylemek istiyorum. Onun şahsiyetine ilişkin çok şey söylendi. Bizim dostumuz olan bu cesur ve cömert adam şu anda cennette bulunmakta.

Ben de inançlarım doğrultusunda bazı şeylerin altını çizmek isterim. Öncelikle şehit Süleymani cesur bir adamdı fakat aynı zamanda bilgiliydi.

Kendisi ve tüm askerleri cesur, bilge ve tedbirliydi. Her zaman yaptıklarında bir mantık var. Bu cesaret ve bu yetkinlik sadece askeri cephe alanında kullanılmadı siyasette de kullanıldı. Kendisi hem siyasi arenada cesurdu ve ikna ediciydi.

Tüm bunlarla birlikte gerçek anlamda mümindi. Cesaretini, bilgeliğini hep Allah'ın yolunda kullandı.

İçişleri konusuna geldiğimizde ise hiçbir siyasi partinin ya da fraksiyonun yanında yer almazdı. Büyük bir devrimci unsurdu. Hiç kimse onu kendi yanına çekmeyi başaramamıştır.

Devrim ve devrimin ilkeleri onun her zaman önceliği ve tutkusu olmuştur. Her zaman sadece devrime bağlı ve tutkulu olmuştur. Cesur eylemlerine ilişkin bir diğer husus ise düşmanlar onu çok iyi tanırdı. O, bölge uluslarının da katkısı ise tüm gayrimeşru güçlerin karşısında durmayı başardı.

Asıl olan şey inanç içinde yaşamaya devam etmek.

Umuyoruz ki askeri güce başvurulmaz ama dini prensiplerden de yola çıkarak gençlik de kültürel bölgeler de bu şekilde düşünüyor.

Gözlerimizin önünde gerçekleşen bu durumdan sonra bir ders aldık diyebiliriz.

Ve bugün inancı sağlam insanlarımızın çokluğu ile birlikte bugünkü durumda memnuniyetsiz değiliz ama dikkatli olmalıyız.

Doğru yolda ilerlemeye devam etmeliyiz. Bu büyük bir kuran dersidir. Allah bizim yardımımıza geliyor."



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1