Zanka

General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi sonrası intikam sözü veren İran, ABD'nin üslerini bombaladı. Dünya gündemine bomba gibi düşen olay sonrası, İran nükleer tesislerinin yakınında deprem oldu. İşte bu deprem akıllara tek soruyu getirdi, “Amerika HAARP sistemini devreye soktu mu?”

ABD ve İran arasında giderek tırmanan gerilim ve savaş ihtimali birçok iddiayı da beraberinde getirdi.

ABD üslerine savaş uçaklarıyla bombardıman yapılmasından kısa bir süre sonra İran'da peş peşe 4,9 ve 5,5 şiddetinde deprem meydana geldi. Depremlerin ardından, Amerika’nın 'HAARP' sistemini devreye soktuğu iddia edildi. Bu iddia sosyal medyaya da damgasını vurdu.

HAARP NEDİR?

Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Programı (İngilizce: High Frequency Active Auroral Research Program) ya da kısaca HAARP, ABD Ordusu, ABD Donanması ve Alaska Üniversitesi tarafından ortak yürütülen İyonosfer'in özelliklerini ve davranışlarını araştırmak üzere Alaska'da sürdürülen çalışmadır.

İlk kez Sırp asıllı Amerikalı bilim adamı Nikola Tesla tarafından ortaya atılmış bir fikirdir.

HARP SİLAHI NEDİR?

HAARP silahı blinçli olarak deprem, tsunami, aşırı sıcaklar tektonik silahlı saldırı olarak nitelendiriliyor. Depremin silah olarak kullanılması fikri bazı ülkelerce kabul edilmese de bu teori hala tartışılıyor.

Günümüzde HAARP; ABD Kara Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Alaska Üniversitesi tarafından ortak yürütülen bir çalışma. İçinde yaşadığımız zamanın en üstün "HARP" teknolojisi olarak da görebileceğimiz bu teknoloji, elektromanyetik sinyallerle çok büyük enerjileri kontrol etme mantığı üzerine kurulu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver