Zanka

İran’da sabah saatlerinde düşen Ukrayna uçağında, 176 kişi hayatını kaybetmişti. Uçağın gövdesindeki delikler ise çeşitli iddialara yol açmıştı ve bu iddiaların başında da mermi isabet ettiği geliyordu. İran aldığı son kararla bu iddiaları daha da alevlendirebilir, çünkü kara kutu teslim edilmeyecek…

İran'ın başkenti Tahran'da İmam Humeyni Havalimanı’ndan Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitmek üzere havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, havalandıktan kısa bir süre sonra düşmüş, uçakta bulunan 167 yolcu ve 9 mürettebat hayatını kaybetmişti.

Uçağın düşme zamanın, İran’ın ABD’ye yaptığı misilleme ile aynı saatlerde olması ise bir dizi iddianın ortaya atılmasına sebep oldu. O iddialarda, uçağın füze atışı sırasında hasar gördüğü söyleniyordu. Uçağın enkazında bulunan delikler de, bu iddiaları kuvvetlendiren cinstendi.

Uçağın düşme nedeni teknik arıza olarak duyuruldu. Kazanın aydınlatılması için, her uçak kazasında olduğu gibi kara kutunun incelenmesi büyük önem taşıyor. Ancak İran’ın aldığı karar, akıllarda soru işareti bıraktı. İran Havacılık Kurumu Başkanı Ali Abedzade, Ukrayna Havayolları’na ait yolcu uçağının kara kutusunun Boeing firmasına teslim edilmeyeceğini açıkladı. Abedzade, verilerin incelenmesi için kara kutunun hangi ülkeye gönderileceği konusunda henüz karar verilmediğini söyledi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver