Zanka

ABD Başkanı Donald Trump, dün akşam kameralar karşısında yaptığı açıklamada tansiyonu daha da yükseltecek açıklamalardan kaçınmıştı ve barış vurgusu yapmıştı. Sonrasında ABD’nin BM Büyükelçisi imzalı olan mektupta, İran’a üstü kapalı müzakere teklif edildi. İran bu teklif için, "İnanılır gibi değil" dedi…

Trump’ın sözlerinin ardından ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisi Kelly Craft imzalı bir mektup ortaya çıktı. Reuters’ın aktardığı BM’ye gönderilen mektupta, “Hiçbir önkoşul olmadan İran'la ciddi müzakerelere başlamaya hazırız” mesajı iletilirken, hedefin “uluslararası barış ve güvenliğin daha fazla tehlikeye atılmasını ve İran rejimi tarafından gerginliğin artırılmasını engellemek” olduğu belirtildi.

ABD’den gelen bu mesajlara, İran cephesinden tepki yükseldi. İran’ın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Majid Takht-Ravanchi, ABD’nin yaptığı teklifin, Tahran’a uygulanan yaptırımlar sürerken gelmesinin ‘inanılır gibi olmadığını’ savundu. Ravanchi, barışı sağlamak için bölgesel bir iş birliği yapılması gerektiğini söyledi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver