Zanka

İran’da düşen Ukrayna yolcu uçağında, 176 kişi hayatını kaybetmişti. Uçağın düştüğü anlarda, İran’ın ABD üslerine saldırı yapması ise akıllara kazayla saldırının bir bağlantısı olup olmadığı sorusunu getirmişti. Kazayla ilgili gizem, bugün çözülebilir…

Ukrayna Havayolları’na ait Boeing 737 tipi uçak, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitmek üzere Tahran’daki İmam Humeyni Havalimanı’ndan kalktıktan kısa bir süre sonra düşmüştü.

176 yolcunun tamamın hayatını kaybettiği uçakta 82 İranlı, 63 Kanadalı, 11 Ukraynalı, 10 İsveçli, dört Afgan, üç Alman ve üç İngiliz bulunuyordu.

İran, ABD’ye yönelik “Kasım Süleymani” misillemesiyle aynı gün düşen uçağın kara kutusunu, Amerikan firması Boeing’e göndermeme kararı almıştı. Ukrayna Güvenlik Konseyi Sekreteri Oleksiy Danylov ise, "Uçağın düşmesine neden olması muhtemel tüm olasılıkları değerlendiriyoruz. Bunların arasında; füze isabeti, bir patlama, motor sorunu ve terörist saldırı var" açıklamasında bulunmuştu.

KARA KUTU AÇILIYOR

İran resmi haber ajansı IRNA, düşen uçağın kara kutusunun bugün açılacağını duyurdu.

Reuters ise Ukrayna Havayolları'na ait uçağın kara kutu incelemesinde Fransız BEA şirketinden uzmanların da yer alacağını aktardı. Hava kazası ajansı BEA Sözcüsü, “Olaya ilişkin İran tarafından bilgilendirildik ve güvenli soruşturma için akredite bir temsilci atadık” dedi. Şirket yetkilisi, “Bu noktada daha fazla destek talebinde bulunulmadı” ifadesini kullandı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver