Zanka

Aylardır maaşlarını alamayan Doğa Koleji öğretmenleri, kurumun İTÜ’ye satış süreciyle umutlanmıştı ancak umutlar bir kez daha suya düştü. Son olarak 30 Aralık’ta bir açıklamayla devir için anlaşıldığı duyuruldu ama ödenmeyen maaşlarla ilgili ses seda çıkmadı. Kurum ödeme için öğretmenleri oyalamaya devam ederken, bir öğretmen yaşadığı krizden dolayı intiharın eşiğine geldi… Veliler ise yeni bir eyleme hazırlanıyor… İşte son durum…

Satış süreci yılan hikayesine dönen Doğa Koleji’nde, öğretmenler aylardır alamadıkları maaşlarına kavuşmak için çaresizce bekliyor. 30 Aralık 2019 tarihinde İTÜ Vakfı, satış için anlaşmaya varıldığını duyurmuştu ancak açıklamada öğretmen maaşlarına ve devire ilişkin bir tarih verilmemişti.

Aradan 12 gün geçti ancak süreçte herhangi bir ilerleme olmadı, maaşlar hala ödenmedi ve ne zaman ödeneceği de belli olmadı.

ÖĞRETMENDEN İNTİHAR MESAJI

Kurumda çalışan bir öğretmenin John Lennon takma ismiyle Twitter’dan attığı mesaj ise sosyal medyayı adeta sarstı. Elektriği kesilen, doğal gazı borcundan dolayı kapanan öğretmen, yiyecek bir lokmaya muhtaç kaldığını belirtip "intihar etmek istiyorum' diye yazdı.

Mağdur öğretmene ulaşmaya çalışan sosyal medya kullanıcıları, ona maddi anlamda destek olmak için seferber oldular. İGDAŞ da öğretmenden abone numarasını göndermesi durumunda gazını açacakları mesajı attı. İntiharın eşiğine gelen öğretmen aldığı yanıtlar karşısında 'çok utandığını' belirterek şunları yazdı:

VELİLER YENİDEN EYLEME HAZIRLANIYOR

Veliler Twitter üzerinden #maaşyoksaerkenkayıtyok hashtagi ile kamuoyuna yönelik bilgilendirme çalışmalarını sürdürürken, yaptıkları açıklamayla, Cumartesi günü (yarın) Ataşehir’de bulunan Doğa Koleji Genel Merkezi önünde saat 13.00’da bir eylem yapacaklarını duyurdu.

Doğa Koleji velileri, öğretmenlerin yaklaşık 5 aydır verilmeyen maaşları ödenmedikçe önümüzdeki yıl için çocuklarının kayıtlarını yenilemeyeceklerini de belirtti.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver