Zanka

İran ve ABD arasındaki gerginlik tırmanmaya devam ederken, Pompeo’dan flaş açıklamalar geldi… ABD, nasıl bir istihbarat aldı? İran’a yeni yaptırımlar mı geliyor? İşte detaylar…

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, İran'a yönelik yeni yaptırım kararlarını açıkladı. Pompeo, canlı yayında yaptığı açıklamada “Elçiliklere saldırı olacağına dair istihbarat var” dedi ve İran'ın 'mevcut davranışlarını devam ettirmesi' halinde yeni yaptırımların da geleceğini duyurdu.

Ukrayna uçağının İran füzesiyle düşürülmesinin oldukça muhtemel olduğunu belirten Pompeo, soruşturma sonuçlarını öğrendikten sonra tüm dünyanın uygun adımları atacağını söyledi. Bakan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

* Bir saldırı tehdidi vardı adım attık ve ABD halkını en az riske atacak şekilde hareket ettik.

* Bizim amacımız Irak güvenlik güçlerinin başarılı olabilmesi için bir çerçeve oluşturabilmek ve teröristlere karşı başarılı olabilmelerini sağlamak. Başkan da doğru yapının oluşturulmasını istiyor.

* Kasım Süleymani öldürüldükten sonra tehditler ortadan kalktı mı? Her zaman tehditler olacaktır. Ama IŞİD’i, Usame Bin Ladin’i, Kasım Süleymani’yi ortadan kaldırdık.

“EKONOMİK OLARAK ZARAR VERDİK”

ABD Hazina Bakanı Mnuchin, imalat, madencilik ve tekstil alanlarında İran’a yaptırım uygulandığını ifade ederek “Ekonomik olarak zarar verdik” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, dün yaptığı açıklamada yaptırım kararını imzaladığını belirterek, “Yaptırımları uyguladık. Öncekiler ağır yaptırımlardı ama şimdi yaptırımları önemli ölçüde artırdık” demişti.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver