Zanka

Torbalı İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Park ve bir doktorun eşini silahla öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Enver Yıldız, günlerce konuşulmuştu. Sorgusunda şoke eden sözler söyleyen Yıldız, cezaevinde intihar etti…

İzmir'in Torbalı ilçesinde İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Fuat Park (53) ile doktor Harun Gülcemal'in eşi Hatice Gülcemal'i tabancayla vurarak öldüren Enver Yıldız, yaralı olarak yakalanmıştı.

Sorgu sırasında suçunu itiraf eden ve "Beni öldürün. Siz beni öldürmezseniz ben kendimi cezaevinde öldüreceğim" diyerek sinir krizi geçiren katil zanlısı, olay anında uyuşturucu hap etkisinde olduğunu iddia etmişti.

Torbalı Adliyesinde çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanan ve tutuklama kararının ardından Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü içinde bulunan Aliağa Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilen Enver Yıldız, dün tek başına kaldığı odada pencere demirine eşofman altının ipiyle kendisini asmış olarak bulundu.

Odaya giren infaz koruma memurlarınca müdahale edilerek ambulansla kampüsteki devlet hastanesine kaldırılan Yılmaz, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

NE OLMUŞTU?

Çifte cinayet 29 Aralık Pazar günü saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Eli silahlı Enver Yıldız, yüzüne maske takıp İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Fuat Park'ın evinin zilini çaldı. Kapının açılmasının ardından evdekilere sakin olmalarını söyleyen Yıldız, Mehmet Fuat Park'a kasanın yerini sordu. Olumsuz yanıt almasının ardından da saldırdı. Yaşanan boğuşma sırasında tabancasını ateşleyerek Mehmet Fuat Park'ı vurdu. Daha sonra eşi Vildan Park'tan 500 TL alıp kaçtı.

Olay yerinden hızla uzaklaşan Yıldız, 700 metre mesafede aracında bekleyen Dr. Harun Gülcemal'in yanına geldi. Para istedi. Üzerinde para olmadığını söyleyen Gülcemal'e "Öyleyse evine gidelim, oradan al" dedi. Silah zoruyla Gülcemal'i evine götüren Enver Yıldız, para ve değerli eşyaları istedi. Ancak doktorun eşi Hatice Gülcemal, direnmek istedi. Yıldız tabancasını yeniden ateşleyerek talihsiz kadını da vurdu. Doktor Harun Gülcemal'i en yakın ATM'ye götürerek 1500 TL çektirip aldı.

Hatice Gülcemal ve Mehmet Fuat Park, ağır yaralı olarak kaldırıldıkları hastanede doktorların müdahalesine rağmen hayatlarını kaybetti.

Yıldız polise verdiği ifadede, "Birkaç gün önce Diyarbakır'dan İzmir'in Buca ilçesine geldim. Buradan Gaziemir'e gittim. Yanımda para kalmamıştı, cinayetleri para için yaptım. Hap içtiğim için ne yaptığımın farkında değildim" demişti.

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver