Zanka

​Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz hakkında yaptığı açıklamalar spor dünyasına bomba gibi düşmüştü. Cengiz’den Koç’un sözlerine yanıt gecikmedi…

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Ali Koç’un sert sözlerine adeta ateş püskürdü. “Benim edebim böyle konuşmaya izin vermez” diyen Cengiz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Ali Koç'un açıklamalarına çok üzüldüm. Play-off sezonu incelendiğinde ilanın çok geç yapıldığı görülecektir. Oyun oynanırken yapılan kurallar değişikliği var. Şimdi ben şunu anlamıyorum. Bu kuralı bana göre değiştiren TFF ve yayıncı kuruluşun talebi. Peki o dönemde bu konu hakkında benim yalan söylediğimi iddia eden rakip kulübün başkanına soruyorum, sizi neden rahatsız etti bu açıklama? TFF'nin oyun oynanırken kural değişikliği yapmasını neden siz savunuyorsunuz? Bunu anlamıyorum. Siz bu karara müdahil mi oldunuz? Play-off oynanmasına siz mi ön ayak oldunuz? Biz kural değişti, boynumuz kıldan ince çıkar oynarız dedik. Çıktık şampiyon da olduk.

Harcama limitleri için 15 Aralık'a kadar itirazların yapılması gerektiği açıklandı. Hepimiz verdik. 28 Aralık'ta da TFF kulüplerin durumunu tespit etti, bitti. Bundan sonra siz bir şey diyemezsiniz. Galatasaray'ın açığa düşeceğini zannedenler oldu. Her yerde bu konuşuldu. Galatasaray, Falcao'yu aldı diye her yerde konuşmalar yapıldı. Galatasaray bütün limitleri aştı denildi ama olayın öyle olmadığı görüldü. Benim 500 milyon harcama limitim var. Lafla şeffaflık olmaz. Futbolcu transfer ediyorsan açıklayacaksın. Ben bir kulüp başkanına "yalancısın" diyecek kadar basit olmam. Edebimi bilirim, edepsizce davranamam. Benim edebim böyle konuşmaya izin vermez

Ben yapılandırmadan memnunum. Devletimiz elinden geleni yapıyor. Ürküp, korkup teşekkür etmeyeceksiniz. 10 bin euro lafına ben de şaşırdım. Biz 100 milyon lira para ödedik. Göreve geldikten sonra menajerlere toplam 13,6 milyon euro para ödedik. TFF'nin sitesinde bunun yazılıp yazılmaması beni ilgilendirmez. Kayda girmemiş olabilir. Bunun TFF tarafından yayınlanmasını isteyen kişi zaten benim.

Yapılandırmadan önce UEFA ile konuştuk. UEFA, devletin yardımına karşı. Bu yapılandırmanın bir müdahalesi mi diye bize soruldu. Benim 1700 sporcum var, 13 branşta faaliyet gösteriyorum diye bunu izah ettik. Yapılandırma için devletimize ve Bankalar Birliğine tekrar tekrar teşekkür ediyorum. FETÖ bittikten sonra kim, kaç kez şampiyon olmuş, kim olamamış çıkarın bakın.”

ALİ KOÇ NE DEMİŞTİ?

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'ile ilgili açıklamalarda bulunan Ali Koç, şunları söylemişti:

"Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe'nin adını ağzına almadan bazı atışlar yapıyor. Taraftara şirin gözükmek, koltuğu sağlamlaştırmak bir anlayış olabilir ama kısa süreli bir anlayış olur. Mustafa Cengiz ya bilgi sahibi değil, ya gözümüzün içine bakarak gerçekleri saptırıyor. İnşallah bu yaşına gelmiş bir adam gözümüzün içine baka baka yalan söylemiyordur. 2011'deki Play-Off, 23 Ağustos'ta açıklandı, 25 Ağustos'ta fikstür çekildi, 9 Eylül'de ligler başladı. Neden bahsediyor? İnşallah bu yaşta adam kamuoyunun göünün içine içine yalan söylemiyordu. Şeffaflıktan bahsediyor, bize hafif çaplı gönderme yapıyor, KAP'a bildiri yaptıklarını söylüyor. Biz de KAP'a bilgilendirme yapıyoruz. Geçen sene Mart sonunda TFF bir liste yayımladı.

Bu listede kulüplerin menajerlere ödediği paralar yer aldı. Fenerbahçe 2,6 milyon euro menajerlik ücreti ödemiş. Biz zaten %9-%10 menajerlik ücreti öderiz. Bütün Süper Lig ise 4,4 milyon euro ödemiş. Fenerbahçe açık ara en yüksek menajerlik ödemesi yapmış. En az ise Galatasaray yapmış; 10 bin euro! 2018'de Galatasaray bütün transferler için 10 bin euro ödemiş! Mitroglou, Ömer Bayram, Luyindama, Nagatomo... Bir sürü oyuncu alınmış ama Galatasaray 10 bin euro ödemiş. Balıkesirspor bile 7 bin euro ödemiş. İstanbulspor 95 bin euro ödemiş. Galatasaray bu kadar oyuncu alıp 10 bin euro ödemiş ve bu şeffaf mı değil mi kamuoyuna bırakıyorum." ifadelerini kullanmıştı.

 

.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver