Zanka

Filipinler’de bir yanardağın harekete geçmesi, ülkede paniğe neden oldu. Olayın ardından çekilen fotoğraflar dehşet anını ortaya koyarken, binlerce kişinin tahliyesi başladı…

Filipinler'de bulunan dünyanın en küçük aktif yanardağı olan Taal Yanardağı harekete geçti. Sismologlar, yanardağın volkanik faaliyetlerinin hızla yükseldiğini ve şaşırtıcı boyutlara ulaştığını belirtti. Filipinler Volkan Bilimi ve Sismoloji Enstitüsü araştırma baş uzmanı Maria Antonia Bornas “Magma tespit ettik. Halen derin, yüzeye ulaşmadı. Yine de her zaman tehlikeli bir patlama bekleyebiliriz” şeklinde açıklama yaptı.

Reuters haber ajansının servis ettiği fotoğraflarda, volkanın etrafa püskürttüğü kül ve dumanla birlikte yıldırımlar da dikkat çekti.

Turistlerin yoğun olarak tercih ettiği ülkenin başkenti Manila’da eğitime ara verilirken, turistik ada ve çevresinden 16 bin insan tahliye edildi. Yanardağ çevresinde yaşayanların tahliyesinin sürdüğü öğrenildi.

Bölgede elektrik ve su kesintileri yaşandığı açıklanırken Reuters, kağıt maskelerin tamamen tükendiğini aktardı. Toz ve duman dolayısıyla yaşamın olumsuz etkilendiğini açıklayan yetkililer, “Eğer dışarı çıkacaksanız, bu maskeleri takın” duyurusunu yaptı. Sülfür kokusunun baskın olduğu bölgede çok sayıda insan yüzünü bez mendil ile kapattı.

Manila Uluslararası Havaalanı’ndan dün 240’tan fazla uçuş iptal edilirken bugün uçuşların kısmen yeniden başlatıldığı açıklandı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver