Zanka

Libya’da çatışan taraflar arasındaki ateşkesi görüşmek üzere Moskova’da yapılan Türk, Rus ve Libyalı heyetlerin toplantısında, önemli bir gelişme yaşandı. Serrac, Hafter ile görüşmeyi reddetti…

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla yürürlüğe giren ateşkes ikinci gününe girerken, Birleşimiş Milletler tarafından tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin Başbakanı Fayiz el Serrac ile ülkenin doğusunu kontrol atlında tutan General Halife Hafter’in bugün Moskova’da bir araya geleceği açıklanmıştı.

Ateşkesi görüşmek üzere Moskova’da yapılan toplanan Türk, Rus ve Libyalı heyetlerin ilk toplantısının pozitif bir yönde ilerlediği belirtilmişti. Türk ve Rus heyetlerinin ara buluculuğunda devam eden görüşmelerde, Serrac'ın General Hafter ile yüz yüze görüşmeyi reddettiği açıklandı.

Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, görüşmenin gerçekleşmemesine rağmen ateşkes için heyetler arası görüşmelerin devam ettiğini kaydetti. Mişri, Serrac ve Hafter'e bağlı diplomatların Moskova'da görüşmeleri sürdürdüğünü de ifade etti.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver