Zanka

Beyaz Gölge


Beyaz Gölge

Süper Lig'in 2. Yarısı Cuma günü oynanacak Ankaragücü-Konyaspor mücadelesi ile başlarken, Ankaragücü taraftarlarının kafasındaki soru her zamanki gibi aynı: Transfer yasağı kalkacak mı, kalkmayacak mı?

Bu soru çeşitli kanallardan bize de soruluyor, çünkü taraftarlar haklı olarak güzel haberler duymak, yasağın kalkması konusunda umutlanmak istiyor. Ben bu süreçte sessiz kalmayı tercih ettim. Haber yapmak refleksiyle paylaşılan bazı bilgilerin Ankaragücü Yönetimini nasıl zora soktuğunun canlı şahidi olarak,1 liraya anlaşılacak bir dosyanın nasıl 100 liraya çıktığını, kulübe para girişi olduğunda alacaklıların nasıl tavır takındıkları gördükten sonra Ankaragücü için bu süreçte susmanın daha doğru olduğuna karar vererek köşe yazısı yazmadım. Zanka Spor hesaplarında da Başkan ve Yönetim Kurulunun açıklamaları dışında haber paylaşmamaya çalıştık. 

Transfer yasağının kalkıp, kalkmayacağını şu an için bilen olduğunu sanmıyorum. Zaten Başkan Fatih Mert’te hep aynı konuya vurgu yapıyor. Ankaragücü Yönetimi elindeki sorunlu dosyaların büyük kısmını halletti. Kimi alacaklılar iyi niyet göstererek alacaklarının bir kısmından vazgeçerken, bazı isimlerde mevcut ortamı değerlendirip, bütün alacaklarının peşine düştü. Mustafa Kaplan’ın 7 oyuncu belirlediği, yasak kalkması durumunda bu oyuncuların transfer edileceğini duymayanda, bilmeyende yok sanırım. Ankaragücü’nün tahtayı açmak için FİFA’dan beklediği yazının gelmesi maalesef gecikti. Başkan Fatih Mert dün çeşitli basın kuruluşlarına verdiği röportajlarda FİFA yazısının gelmesinin 24 Ocak’ı bulabileceğini bununda çok işlerine yaramayacağı söyledi. Normalde yazının en geç Çarşamba günü gelmesi bekleniyordu. Putsila, Hopf ve Bifouma’nın dosyalarından kaynaklı FİFA gecikmesini ortadan kaldırmak ve tahtayı açmak için tüm Yönetim bütün işlerini bir kenara bırakarak yoğun mesai harcıyorlar kulüpte.

Ankaragücü taraftarları şunu iyi bilsin yasak kalksa da kalkmasa da Fatih Mert ve arkadaşlarının yaptıklarının kıymetini ileride daha iyi anlaşılacak. Ankaragücü Yönetimi sorunlu denilen dosyaları öteleyerek belki yasağı kaldırabilirdi. Ancak Mehmet Yiğiner döneminde şu kadar dosya hallettik, şu kadar borç ödedik diyenlere bugün bir kez daha sormak lazım. Madem dosyaları hallettiniz de Fatih Mert ve arkadaşları niçin bu kadar zorlandı. Eski Yönetim ufak miktarlarda ödemeler yaparak sadece zaman kazanmış. Peki, tablonun bu kadar karamsar olduğunu bilseydi Mevcut Yönetim yine göreve talip olur muydu? Yıllardır tanıdığım Ankaragücü aşklarını anlatmaya bile gerek duymadığım Fatih Mert ve Tamer Açar’ın her koşul altında ellerini taşın altına sokacaklarından şüphem yok. Ancak seçim dönemi yaşananlar onları da hazırlıksız yakaladı bana göre. Ankara ve İstanbul gibi iki büyük şehri kaybeden hükümet açıkçası Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Ankaragücü’ne bir yönetim kurarak yönetimi ele almasının önüne geçmek için çok acelece bir hamle ile seçime girdi. Fatih Mert ve Tamer Açar gibi iki isim olmasaydı zaten seçilme şansıda yoktu başka bir yönetimin. Onlar aday olmasa ne olurdu ya gelirsek muhtemelen Mehmet Yiğiner’in kendi olmasa da çevresinden bazı isimlerin de içinde olduğu bir Mansur Yavaş Yönetimi göreve gelecekti.

Artık geçmiş geçmişte kalmış biz bugünümüze bakalım. Fatih Mert ve Yönetim Kurulu Ankaragücü’nü yaşatmak için kaynak arayışlarını sürdürüyor. Yasak kalkmazsa ligde kalmanın mucize olduğunu bilmek için futbol profesörü olmaya da gerek yok. FİFA’dan yazı niye gecikiyor sorusunun cevabını gelirsek. FİFA doğal olarak bütün gelirlerinin hacizli olduğu bir kulübün yasağı kaldıracak geliri nereden bulduğunun cevabını merak ediyor. Kulüp içinden Yönetime yakın isimlerden göreve gelindiğinden buyana 40 milyona yakın para ödemesi yapıldığı bilgisi paylaşılıyor fısıltı gazetesi aracılığıyla. Kone gibi bir isme bile 750 bin Euro ödeme yapıldıysa söylenen rakamlarda doğrudur zaten. Ancak sorun FİFA gözünde bu para nereden geldi? Türk usulü bir Yönetici ev verdi, Belediye şunu verdi gibi çözümlerini maalesef FİFA kabul etmiyor.

Ankaragücü taraftarı şunu bilmeli ki yasağın kalkmama ihtimali kalkma ihtimalinden daha yüksek. Kalkarsa da zamanında kalkar mı? O da soru işareti. Başkanın 24 Ocak olabilir, o tarihte bizim için geç olabilirden kastı da zaten bu. Ankaragücü’nün önünde çok kıymetli 3 maç varken bunların ikisi oynandıktan sonra kalkacak yasak ne getirir ne götürür bunun muhasebesi iyi yapılmalı. Cuma günü oynanacak Konya ve haftaya oynanacak Kayserispor deplasmanı az buçuk ilerleyen günlerde bizleri neyin beklediğinin de göstergesi olacak. Yabancı oyuncuların tüm alacaklarının ödenmiş olması, yerli futbolcuların kulüpten çok az alacağı kaldığı bir ortamda artık söz futbolcu kardeşlerimizde birazda.

Ankaragücü Yönetimi hala pes etmediği için yasağın kalkma ihtimali var. Allah emeklerini boşa çıkarmaz inşallah. İyi niyetleriyle Ankaragücü’ne nefes veriyorlar, belki kapısına kilit vurulacak bir kulüp onlar sayesinde ayakta. Ankaragücü ligde kalır, küme düşer ama biliyoruz ki önüne sorunlu dosyalar tekrar tekrar gelmeyecek. Eksi puan tehditti yaşanmayacak. Fatih Mert ve arkadaşlarının gösterdiği bu özveriyi maalesef Ankara Büyük Şehir Belediye Meclisinde Ankara’lı olduğunu iddia eden bazı meclis üyeleri göstermiyor. Mansur Başkanın Ankaragücü’nün geleceği Tandoğan Tesislerinin yenilenmesi için Mecliste yaptığı toplantıda el kaldırmayıp destek olmayan üyelere sözüm. Ankaragücü’nün partiler üstü olduğunu kabul etmezseniz, oturup düşüneceksiniz acaba son seçimde niye Ankaragücü taraftarlarından istediğimiz desteği alamadık diye. Tüm şehir el ele vermek, Ankaragücü’nün yaşatmak bu kadar zor olmamalı. Bu arada Ankaragücü taraftarı Mansur Başkana bir internet şirketinin Ankara’da yapacağı yıllık kazı parasını kulübe aktardığını da unutmasın. Bugün 1 TL nin bile önemli olduğu bir süreçte 10 milyon gerçekten çok önemli bir kaynak.

Ankaragücü çok büyük bir Camia. Zor günler yaşadı, yaşıyor ama bunları atlatmasını da bilir. Önemli olan bugünlerde kimler ne yapıyor, kimler sorumluluktan kaçıyor bunları ortaya koyalım. Başkan Fatih Mert’e bir kez daha ricamız olsun. Gelin şu Ankaragücü Gecesini gerçekleştirin. Çok büyük paralar toplanmasa dahi en azından kim sizinle görmüş olursunuz. Zanka Medya olarak siz Ankaragücü sevdalılarına  bugüne kadar verdiğiniz destek için teşekkür ediyoruz. Umarım Ankaragücü için hep güzel paylaşımlar yapacağımız günler görürüz.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
10