Zanka

Türkiye’nin en büyük özel eğitim kurumunda kriz bitmiyor. Öğretmenlerin aylardır maaşını alamadığı Doğa Koleji’nde, resmi satış henüz gerçekleşmedi. Bu durumun önemli bir sebebi var, o da İTÜ’deki çıkmaz…

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Doğa Koleji'ni satın alabilmek için kendi bünyesinde üçüncü bir vakıf kurduğu ortaya çıktı. İTÜ Eğitim Vakfı adlı yeni vakfın kuruluş çalışması bitmediği için kolejin resmi satışı da gerçekleşemedi. Kurulan yeni vakfın bütçesinin ne kadar olacağı ve yönetim kurulunun kimlerden oluşacağı ise bilinmiyor.

İTÜ Rektörü Mehmet Karaca’nın, Doğa Koleji’ni 800 milyon TL’lik teklifle İTÜ Vakfı’nca satın aldığı yönünde üç hafta önce yaptığı açıklamanın da gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

19 Aralık 2019’da bir açıklama yapan İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, satın alma süreciyle ilgili olarak; müzakere sürecinin İTÜ Vakfı ve Doğa Koleji arasında devam ettiğini duyurmuştu. Ancak aradan geçen üç haftada kamuoyuna satış sözleşmesi açıklanmadığı gibi satıştan sonra ilk ödeme kalemi olarak taahhüt edilen öğretmen maaşları da ödenmedi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2