Zanka

Papa Francis, eşi benzeri görülmemiş bir karara imza attı. Vatikan'da devlet işlerini yürüten ve Papa’nın yakın çalışma çevresinden oluşan Vatikan Devlet Sekreterliği'ne ilk kez bir kadın yönetici atandı…

Sputnik’te yer alan habere göre; 27 yıldır Vatikan’da çalışan İtalyan avukat Francesca Di Giovanni, Papa Francis’in kararıyla Çok Taraflı İlişkiler Müsteşarlığı’na atandı.  66 yaşındaki Di Giovanni, bu görevde Vatikan’ın Birleşmiş Milletler (BM) ve diğer hükümetler arası örgütlerle ilişkilerini koordine eden bölümü yönetecek.

Katolik Kilisesi’nde kadınlar rahiplik ve daha üstü dini görevler üstlenemiyor.  Katolik Kilisesi’nin devlet örgütlenmesi Vatikan’da, herhangi bir organizasyon ya da önemli görevde kadın bulunmuyordu. Papa’nın kararıyla Di Giovanni, Vatikan’ın en önemli makamı olan Devlet Sekreterliği’nde yöneticilik üstlenecek ilk kadın olacak.

Di Giovanni, Vatikan medyasına yaptığı açıklamada, atanmasının, ‘Papa’nın kadınlara verdiği önemi gösterdiğini ve 1. Francis’in kadınların barış yapıcı, arabulucu ve şifacı gibi belli kabiliyetleri olduğu görüşüne katıldığını’ dile getirdi. Kadın avukat, “Bunlar erkek meslektaşlarımda da bulunan kabiliyetler olmakla birlikte, kadın olmamın bu göreve olumlu yansımasını umuyorum” dedi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver