Zanka

Fenerbahçe’de Damien Comolli’nin istifa haberi, spor gündemine bomba gibi düştü. İstifa haberini sevinçle karşılayan Fenerbahçeli taraftarlar, şimdi kulübe iki isim için çağrı yapıyor. O isimler; Önder Özen ve Hakan Bilal Kutlualp…

Sarı lacivertlilerde 1.5 sezon görev alan Sportif Direktör Damien Comolli ile yolların ayrılmasının ardından, taraftarlar sosyal medyadan harekete geçti. Fenerbahçeli taraftarlar paylaşımlarında, görevi devralması için Önder Özen ve Hakan Bilal Kutlualp’in isimlerini gündeme taşıdı.

Peki taraftarların bu iki ismi ön plana çıkarmasının sebebi ne? Önder Özen ve Hakan Bilal Kutlualp kimdir? İşte önemli bilgiler…

ÖNDER ÖZEN

2001-2002 sezonunun 2. yarısından itibaren Fenerbahçe'de görev yapmaya başlayan Önder Özen, 12 Mart 2003 tarihinden, 19 Haziran 2009'e kadar Fenerbahçe A2 ve Fenerbahçe takımında antrenörlük yaptı. İlk başlarda Oğuz Çetin‘in izleme ekibinde göreve başlayan Özen, O dönem B lisansı sahibi olduğu için Süper Ligde görev yapamadı.

Daha sonra aldığı A lisansıyla Özen, sırasıyla; Daum, Zico ve Aragones’in yardımcı antrenör ekibinde görev aldı.

Özen, 2013 yılında Fikret Orman başkanlığındaki Beşiktaş’ta futbol direktörlüğünü ve 2015'te Kasımpaşa'da teknik direktörlük görevlerini üstlendi. Kasımpaşa’da Özen’in yardımcılığını ise eski Fenerbahçeli futbolcu Mehmet Aurélio yaptı.

Önder Özen son olarak 2016 yılında, PTT 1. Lig ekiplerinden Göztepe'nin başına geldi ancak takımın 6 maçta 3 mağlubiyet, 2 beraberlik ve 1 galibiyet alması üzerine görevinden istifa etti.

HAKAN BİLGE KUTLUALP

Fenerbahçe’nin eski yöneticilerinden olan iş adamı Hakan Bilge Kutlualp, efsane futbolcu Alex De Souza’nın kulübe transferinde önemli bir rol oynamıştı. Kutlualp ayrıca; Anelka, Appiah ve Pierre Van Hooijdonk gibi yıldız isimlerin de sarı lacivertlilere katılmasında başroldeydi.

Öte yandan Hakan Bilge Kutlualp, lüks spor arabasını gören bir çifti kırmayarak, aracını gelin arabası yapılması için çifte vermişti ve bu jestle taraftarın gönlünü bir kez daha kazanmıştı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver