Zanka

Araştırmacı Yazar İhsan Eliaçık, Yaşayan Sorular'da bu hafta, Hz. Muhammed ile Hz. Ayşe evliliğini ve Kur'an'da evlilik kavramını anlattı…

Hz. Muhammed’in, Hz. Ayşe ile olan evliliği hakkında halk arasında dilden dile dolaşan iddialar bulunuyor. Tartışmalara konu olan iddialarda; evliliğin, Hz. Ayşe 9 yaşındayken gerçekleştiği ve bunun da Kütüb-i Sitte’de yer aldığı söyleniyor.

Peki bu iddialar gerçeği ne kadar yansıtıyor? Kütüb-i Sitte nedir? Hz. Ayşe, Hz. Muhammed’le evlendiğinde kaç yaşındaydı? Araştırmacı Yazar İhsan Eliaçık, merak edilenleri Zanka TV’de anlattı.

Kütüb-i Sitte’nin 6 hadis kitabı anlamına geldiğini ve bunların dışında başka hadis kitapları olduğunu da anlatan Eliaçık, bu hadislerin din kaynağı olamayacağının altını çizdi ve konuya açıklık getirdi.

Kur’an-ı Kerim’de bir evlenme çağından bahsedildiğini söyleyen İhsan Eliaçık, bunu açıklayan kavramları detaylı bir şekilde aktardı. Öte yandan Peygamber’in Hz. Ayşe ile evlendiğinde, Ayşe’nin nişanlı olduğunu belirten Eliaçık, bu nişanın bozulma sebeplerini de anlattı ve söz konusu iddiaların aksine, Ayşe’nin Hz. Muhammed ile evlendiğinde 19-20 yaşlarında olduğunu söyledi.

İHSAN ELİAÇIK’IN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN, AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYINIZ…

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1522