Zanka

Dünyayı sarsan iki uçak kazasında toplam 346 kişi hayatını kaybetmişti. Kazaların ardından seferden kaldırılan Boeing 737 Max tipi yolcu uçağında, yeni bir sorun keşfedildi…

ABD merkezli uçak şirketi Boeing, 737 Max tipi yolcu uçaklarının teknik inceleme sırasında uçuş bilgisayarlarında yeni bir sorun keşfedildiğini açıkladı.

Boeing’den yapılan açıklamada, “Gerekli güncellemeleri yapıyor ve FAA (ABD Federal Sivil Havacılık İdaresi) ile birlikte çalışıyoruz. Müşterilerimizi ve tedarikçilerimizi sürekli bilgilendiriyoruz. Önceliğimiz 737 Max’in güvenli olması ve hizmete dönmeden önce tüm yasal gereklilikleri karşılamasını sağlamaktır” denildi. Ayrıca teknik incelemelerde bu tarz sorunların tespit edilmesinin amaçlandığı ve Boeing’in sorunu çözmeyi hedeflediği bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Endonezya ve Etiyopya’da 346 kişinin hayatını kaybettiği iki kaza sonrasında, Boeing 737 Max tipi uçaklar seferden kaldırılmıştı.

737 Max’ların üretimini de durdurma kararı alan Boeing, daha sonrasında firmanın en üst düzey yöneticisiyle yollarını ayırmıştı.

Uçak siparişleri ise 16 yılın en düşük düzeyine gerilemişti. 2019’da iptal edilen siparişler de yeni verilen siparişlerden fazla olmuştu. Ortaya çıkan bu tablo, Amerikan uçak devi Boeing’i Avrupalı rakibi Airbus’ın gerisinde bıraktı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver