Zanka

Merkez Bankası’nın faiz indirimi sonrasında dolar, geçen hafta bir ayın en düşük seviyesini görmüştü. Ancak bu durum çok sürmedi, piyasalar yeni haftaya yine hareketli başladı…

Dolar/TL yeni haftaya yükselişle başladı. Geçen hafta 5.84 seviyesine gerileyen kur, bugüne 5.90 sınırına dayandı. Saat 10.40 itibariyle dolar, 5.89 bandında işlem görüyor. Euro ise 6.53-6.54 seviyelerinde seyrediyor.  

Piyasalarda bu hafta Avrupa, Kanada ve Japonya merkez bankaları faiz kararları ve ABD’li şirketlerinin kar açıklamaları izlenecek. Fed toplantısı ise haftaya gerçekleşecek.

İç piyasada ise geçen yılın kârından ve ihtiyat akçesinden avans dağıtılması kararını ele almak için toplanacak TCMB olağanüstü genel kurul toplantısı takip edilecek. TCMB geçen yıl ana hissedarı olan Hazine’ye kurumlar vergisi dahil yaklaşık 50 milyar TL transfer etmişti. Merkez ayrıca ilk defa geçen sene alışılagelmemiş bir adım atarak yaklaşık 40 milyar TL tutarında yıllar içinde birikmiş ihtiyat akçesini de Hazine’ye aktarmıştı. Hazine ise artan bütçe açığını geçen yıl bu ve benzeri tek seferlik ödemeler ile azaltmıştı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver