Zanka

Önceki yıl ilki gerçekleştirilen İslam ve Sol Çalıştayı’nın ikincisi için geri sayım başladı. Çalıştay hangi tarihlerde ve nerede gerçekleştirilecek? Hangi isimler konuşmacı olarak katılacak?

2. İslam ve Sol Çalıştayı, 25-26 Ocak 2020 tarihlerinde İstanbul Balat’ta bulunan İnşa Kültürevi’nde yapılacak. Tarhisel Tecrübeler, Çağdaş Terübeler, Karşılaşmalar ve Yüzleşmeler, Kadın, İslam ve Sol ve de Kişisel Tecrübeler başlıkları altında 2 gün sürecek ve 6 oturumdan oluşacak çalıştaya toplam 24 konuşmacı katılacak.

Çalıştayın düzenleme kurulu tarafından yapılan açıklamada, gerçekleştirilecek bu çalıştayın amaçları ise şöyle belirtildi; “İslam ve Sol arasındaki ilişkiyi çok yönlü irdelemek, iki geleneğin buluşma ve ayrışma noktalarını açığa çıkararak yeni bir ilişki kurma imkanlarını tartışmak, karşıt gibi düşünülen İslam ve sol birikiminin ezilenlerin kurtuluş mücadelesinde yan yana gelmesi olanaklarının ortaya çıkarılması amaçlanıyor.”

Cezaevlerindeki tutsakların tebliğlerinin de sunulacağı İslam ve Sol Çalıştayı, çalıştayın sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınlanacak.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver