Zanka

Beyaz Gölge


Beyaz Gölge

Ankaragücü kendisi için 6 puan değerindeki Konyaspor maçından puansız ayrılırken, çok soğuk bir Ankara gecesinde Stattan ayrılan binlerce Ankaragücü taraftarı da tek bir pozisyona giremedikleri maçta son dakika yenilen golle giden puana üzülüyordu. Bugün öyle çok uzun uzun yazıp fazla zamanınızı almak istemiyorum. Kısaca devam eden süreci, Ankaragücü’nü nelerin beklediğini cümlelerim yettiği kadar anlatmaya çalışayım.

Ankaragücü için kritik tarih 24 Ocak. Herkes en geç Cuma günü FİFA’dan daha doğrusu dolaylı yoldan CAS’dan (Spor Tahkim Mahkemesi) gelecek karara odaklanmış durumda. Doğruyu söylemek gerekirse yasağın kalkma ihtimali geçen hafta neyse bu haftada aynı. 5 Kasımda ödenmesi gereken bir dosyaya yapılmayan ödemeden kaynaklı sıkıntı bugün Ankaragücü’nün önünde yasak olarak çıkıyor. Buna benzer bir süreci geçen sene Trabzonspor Kulübü yaşamış, borcu yasak gelmesin diye ödemek istedilerse de bu istekleri uygun görülmemişti. Çoğu kişinin düşüncesi Ankaragücü’ne yasak geleceği yönünde. Ancak bu tür durumlarda cezayı 1 sene öteleyebiliyor FİFA. Başkan ve Yönetim Kurulu ile görüşen herkes yasağın kalkacağı konusunda umutlu. İnşallah olumlu yönde bir karar çıkar ve Ankaragücü hedeflediği transferleri en azından Kasımpaşa maçına hazırlamış olur.

Öyle lafı eveleyip gevelemeye, hayal satmaya gerek yok. Ankaragücü’nün yasak kalksa dahi ligde kalma ihtimali düşük. Kalan 16 maçtan en az 7 galibiyet ve 2-3 beraberlik ile ayrılmak zorunda sarı-lacivertliler. Yasak kalkar, yapılan transferler uyum gösterirse taraftarında desteği ile sezon sonuna kadar ligde kalma mücadelesi sürer. Eğer olumsuz karar gelir ve mevcut kadro ile devam edilecekse yukarıda bahsettiğim galibiyet ve beraberlik sayısına ulaşmak maalesef mümkün değil. Asıl önemli olan 3. İhtimal. Eğer yasak ötelenir seneye uygulanırsa ne olacak. Böyle bir durumda Yönetim nasıl bir strateji uygulayacak. Gelecek senenin planlanması bu seneden nasıl yapılacak bunların hepsini kısa süre içinde öğreneceğiz.

Şimdi herkesin bildiği ama kimsenin yazmadığı konuya gelelim. Bazı futbolcular Mustafa Kaplan’ın takımın başında olmasından memnun değil. Bu yeni bir şey de değil. Geçen seneden gelen bir huzursuzluk. Bunu Ankara’da bilmeyen basın mensubu olduğunu düşünmüyorum. İlk günden beri Mustafa Kaplan’a karşı olmamım sebeplerinden biride bu zaten. Ankaragücü’nün en çok ihtiyacı olan şey huzurken Mustafa Kaplan’ı istemeyen bir futbolcu grubundan çokta bir şey beklememek gerekiyor. Mustafa Kaplan tercihinin ne kadar yanlış bir tercihi olduğu da ortada. Konya maçında gol yedikten sonra tribüne dönüp Alper’i şikâyet eden bir Hoca o saatten sonra Alper’den ne verim bekler benim için merak konusu. Aynısı Alanya maçı sonrasında da yaşanamadı mı? Tribünlere gelip futbolcuları şikâyet etmedi mi? Aman tribünlerle aram bozulmasın diye Konya maçında Hasan’ı oyuna alacağına Aydın’ı oyuna alsaydın belki bugün puan hanene 3 puan yazılmıştı. Tek pozisyonun yok, pas yapamıyorsun ama senin tercihin topu verimli kullanabilecek Aydın ya da Canteros yerine Hasan oluyor. Cebrail’i bir kenara koyalım. Varıyla yoğuyla nasıl içten nasıl samimi nasıl özverili oynadığını oturup genç futbolculara tekrar tekrar izletmek lazım. Sene başında iyi denilen Hasan’ın nasıl oyuna girdikten 10 dakika sonra ayakta duramadığı da ayrı bir ders konusu olmalı. Maçtan sonra Zanka Spor’a yaptığım yorumda da bahsettim. Transfer yasağı süren ve sahada futbol adına hiçbir şey ortaya koymayan bu kadar futbolcu varken sen kendini gösteremiyorsan acaba ben futbolcu olmalı mıyım? Sorusunu bir daha düşün genç kardeşim.

24 Ocakta gelecek kritik karar öncesi Ankaragücü Yönetimi dün Olağanüstü Genel Kurul kararı aldığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamaya göre, dernek tüzüğünün ilgili maddelerinde ihtiyaç duyulan değişikliklerin görüşülerek tüzük tadilatının yapılması amacıyla toplanacak genel kurul, çoğunluğun sağlanması durumunda 5 Şubat Çarşamba günü saat 14.00'te Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çoğunluğun sağlanamaması halinde ise olağanüstü genel kurul, 12 Şubat Çarşamba günü aynı yerde ve saatte yapılacak. Kongre kararını hepimiz bekliyorduk. Yapılacak Kongrede yüzde 5 kontenjanı kaldırılarak Ankaragücü’ne gönül vermiş insanların delege olabilmesinin yolu açılacak. Bana göre geç bile kalınmış bir karar. Ankaragücü’n de delegelerinde Ankaragüçlü olduğu günler yakın artık.

Ankaragücü için en önemli dönemeç bu haftaki Kayserispor mücadelesi. Bu sefer ki maç öyle 6 puanlık filanda değil. Bir bakıma bu sene ligde olmak ile olmamak mücadelesi. Konya maçında kaybedilen 1 puanın bile ne kadar kıymetli olduğu rakiplerin puan kaybından sonra iyice ortaya çıktı. Tam bu iş bitti denildiği anda bütün rakiplerde kaybedince yine film başa sarıyor. Bu hafta alınacak 3 puan ve arkasından eğer Fatih Mert ve arkadaşları başarabilir ve yasağı kaldırırlarsa önümüzdeki haftaki Kasımpaşa maçı ile birlikte ligin gidişatı da belli olacak. Kayserispor maçı koltuğa sallantıda olan Mustafa Kaplan içinde son şans. Transfer yasağını kaldıran ve yeni bir Hoca ile mücadele eden Kayserispor evindeki mücadeleyi kazanmak için her riski alacaktır. Cezası sona eren Orgill, Ankaragücü adına bu maçın en önemli silahı olacak. Orgill’in istediği pozisyonları bol bol bulacağı bir maç bizi bekliyor.

Umarım haftaya kalkan yasağı, alınan 3 puanı ve Ankaragücü adına gelecek güzel günleri anlatan bir yazı ile sizlerle birlikte oluruz. Ankaragücü Camiası Son Sarı Yaprak Düşmeyecek dedi ve son sarı yaprağı düşürmedi. İşler çok yolunda değil ama o günler kadar karamsar bir tabloda yok önümüz de. Başkanı, yöneticisi, futbolcusu, taraftarı ve basını ile hep beraber mücadele ederek Ankaragücü’nü ayakta tutmak zorundayız.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
15