Zanka

Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı tehdit eden Corona virüsü nedeniyle, Çin’de ölenlerin sayısı artıyor. Çinli yetkililer daha önce virüsün hayvandan insana geçtiğini belirtmişti ve insandan insana yayıldığını da doğrulamıştı. Bugün ise dünya basınında bomba bir iddia, büyük yankı buldu. O iddialara göre, virüse yarasa çorbası neden olmuş olabilir…

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan Corona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısı 17’e yükseldi. Çin’deki 22 ayrı bölgede toplam 552 vaka tespit edildi. Fakat gerçek sayının bu rakamın çok daha üstünde olduğunda düşünülüyor.

Virüsün yasa dışı ticareti yapılan hayvanlardan gelmiş olabileceği tahmin edilse de henüz net olarak bilinmiyor. Fakat China Science Bulletin (Çin Bilim Bülteni) gazetesinde yayınlanan bir makalede, virüsün yarasalarda bulunabileceği ve yarasa çorbasının Wuhan’da çok fazla tüketilmesi nedeniyle de virüsün insanlara geçmiş olabileceği ifade edildi.

Öte yandan 25 Ocak’ta kutlanacak Çin yeni yılı nedeniyle milyonlarca insanın hem yurt içinde hem yurt dışında seyahat etmesi bekleniyor. Tabi aynı zamanda renkli kutlamaları izlemek için, her yıl olduğu gibi bu yıl da ülkeye büyük bir turist akını bekleniyor. Bu nedenlerle de virüsün, dünyaya hızla yayılacağından endişe ediliyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
11