Zanka

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel arasında yapılan görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı.

Birleşmiş Milletler kararları uyarınca bir tercih değil yükümlülük olduğunu söyleyen Erdoğan, "Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'ın Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri darbeci Halife Hafter'i destekliyor"

Erdoğan;

Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne destek vermek BM kararları uyarınca bir tercih değil yükümlülüktür. Darbeci Hafter'in saldırılarını artırması bu şahsın uzlaşı gibi bir niyetinin olmadığını göstermiştir. Kendisine verilen destekler ciddi manada şımartmıştır. Biz Libyalı kardeşlerimizi yalnız bırakmamakta kararlıyız. İran ve Irak'ta da son dönemde gerilimin arttığını görüyoruz. DEAŞ sonrası tekrar ayağa kalkamaya çalışan Irak'ın yeni bir kaosun içine sürüklenmesine izin verilmemelidir. Taraflara sağduyu ve aklı selim çağrısında bulunuyoruz. Bölgesel konularda Almanya ile diyaloğumuzu güçlendirerek devam ettireceğiz. Hafter'in arkasında Abu Dabi ve Mısır var.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver