Zanka

Kandilli Rasathanesi, Elazığ'da 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Elazığ’da 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Saat 20.55’te merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildi. Deprem çevre iller ile Diyarbakır, Adıyaman ve Samsun'da da hissedildi

İçişleri Bakanı Soylu, "Elazığ Sivrice ve Maden, Malatya Pötürge ve Doğanyol ile irtibat kurduk. Bütün arkadaşlarımız görev başında. Elazığ Sivrice merkez 4-5 yıkık bina var. Herhangi bir can kaybı bize iletilmiş değil. Can kaybı iletilmiş değil. 2 tane yaralanma var. Elazığ merkezde 10 binada hasar olduğu ihbaerı gelmiş. Malatya Pötürge merkez birkaç binanın yıkıldığı veya ağır hasar gördüğüne dair bilgiler var." dedi.

Sanayi Bakanı Varank yaptığı açıklamada, "AFAD Başkanımızla konuştum, bizim şu anda birşey söylememiz doğru olma. AFAD Başkanı tüm ekipleri görevlendirdi. İnşallah can kaybı olmaz" dedi.

Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Büyük bir deprem olduğunu öğrendik. İlk aldığımız bilgiler can kaybı olmadığını işaret ediyor. Sivrice merkez olmak üzere taşrada kayıplar olabilir değerlendirmesi var. Netleştirmek için arkadaşlarımız çalışıyorlar. İl merkezi ve askeri tesislerde olumsuz bir haber yok" açıklamasında bulundu. 
 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver