Zanka

Elazığ'da merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeden haberler gelmeye devam ediyor.

Arama - kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgeden kötü ve iyi haberler art arda geliyor. 22 kişinin yaşamını yitirdiği depremde, enkaz altında kalanlar için mücadele sürüyor. 

Arama - kurtarma ekipleri enkaz altında kalan bazı kimselerle telefon sayesinde haberleşiyor. Mustafapaşa mahallesindeki dört katlı Kalay apartmanın enkazı altında kalan Cengiz Çelik kurtarma çalışmalarını sürdüren AFAD ekipleri ile telefonla iletişime geçerek, oğulları Muhammet Faruk Çelik, Zeki Ahmet Çelik ve eşi Azize Çelik ile birlikte enkaz altında kaldıklarını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu dile getirdi. Cengiz Çelik’in telefonla yaptığı tarif üzerine aileye ulaşan ekipler ailenin oğullarından birini enkazdan çıkardı.

Kalay apartmanının enkazından sabah saatlerinden bu yana 5 kadın sağ olarak çıkarıldı. Ekipler ilk olarak Gülsüm İnce’ye ulaştı. İnce, saat 07.30 sularında enkazdan sağ olarak çıkarıldı. Saat 09.35 civarında ise bu kez ekipler Hatun Yamış’a ulaştı. Enkazdan sedye üzerinde çıkarılıp ambulansa bindirilen Yamış’ın hareket ettiği görüldü.

Saat 10.40 civarında ise adı öğrenilemeyen bir kadın daha enkazdan kurtarıldı. Ambulansa bindirilen kadının sedye üzerinde el salladığı görüldü.  Saat 11.00 sularında ise iki kadın daha enkazdan peş peşe sağ olarak çıkarıldı.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver