Zanka

5 yıl önce Türkiye’de bankacılık faaliyetlerine son verme kararı alan, ancak daha sonra bu kararından vazgeçen HSBC, yine benzer bir haberle gündemde. İddialara göre dev banka, global çapta küçülmeye gidecek…

İngiliz haber ajansı Reuters, HSBC'nin Türkiye'den çıkmayı düşündüğünü iddia etti. İngiltere merkezli banka Ajans konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberinde, bu fikrin bankanın yeni yöneticisi Noel Quinn tarafından tasarruf önlemleri kapsamında incelendiğini aktardı.

Reuters, HSBC'nin tasarruf için diğer ülkelerde de küçülmeye veya satışlara gidebileceğini, bu ülkeler arasında Ermenistan, Yunanistan ve Umman olduğunu belirtirken banka konuyla ilgili resmi bir açıklamada bulunmadı.

TÜRKİYE’DEN ÇEKİLME KARARI ALIP VAZGEÇMİŞLERDİ

HSBC, 2015'te Türkiye'de bankacılık faaliyetlerine son verme kararı almış, Şubat 2016'da ise bu karardan vazgeçmişti. Şirketin fikir değiştirme gerekçesi olarak "Satış için alınan tekliflerin hiç birinin hissedarların çıkarına uygun olmaması" gösterilmişti.

Banka bu kararın ardından, bir yıla yakın sürede 102 şubesini kapatarak şube sayısını 89'a düşürmüştü.

TÜRKİYE’DEKİ İLK İNGİLİZ BANKASI

HSBC Türkiye'ye 1990'da girmiş ve Midland Bank A.Ş. adlı şirketi kurarak Türkiye'de faaliyet gösteren ilk İngiltere merkezli banka olmuştu.

Şirket daha sonra 2001 krizinde batan Demirbank'ı satın alarak ismini HSBC olarak değiştirmişti.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver