Zanka

Tüm dünyayı tehdit eden ölümcül virüs, Çin’de can almaya devam ediyor. Ölü sayısı her geçen gün hızla artarken, Çin dışındaki ülkelerde görülen corona virüsü vakalarında da artış var… Bugün tüm dünyanın gözü kulağı Dünya Sağlık Örgütü’nden gelecek kararda… İşte dünyada son durum…

Çin’in Wuhan kentinde Aralık ayında ortaya çıkan corona virüsü salgınında, dün 132 olan ölü sayısı bugün 170’e yükseldi. Dünya genelinde ise tespit edilen vaka sayısı toplamda 7 bin 785 oldu ve bu sayı da her gün artıyor.

Corona virüsünün görüldüğü ülkeler arasına Filipinler de eklendi. Virüsün 38 yaşında Wuhan’dan gelen Çinli bir kadında görüldüğü belirtildi.  

Filipinler’in ardından kısa bir süre sonra, Hindistan’dan da corona virüsü haberi geldi. Hindistan tarafından yapılan açıklamada, “Çin’dekİ Wuhan Üniversitesi’nde okuyan bir öğrencide corona virüsü tespit edildi. Hasta şu an kontrol altında ve hastanede tutuluyor” denildi ve hastanın sağlık durumunun stabil olduğu belirtildi.

İşte corona virüsü vakasının ülkelere göre dağılımı:

Çin: 7.678

Tayland: 14

Japonya: 11

Hong Kong: 10

Singapur: 10

Tayvan: 8

Avustralya: 7

Makao: 7

Malezya: 7

Fransa: 5

ABD: 5

Almanya: 4

Güney Kore: 4

Birleşik Arap Emirlikleri: 4

Kanada: 3

Vietnam: 2

Kamboçya: 1

Finlandiya: 1

Nepal: 1

Sri Lanka: 1

Filipinler: 1

Hindistan: 1

GÖZLER DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ’NDE

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), corona virüsü nedeniyle küresel çapta acil durum ilan edilip edilmeyeceğini karara bağlamak üzere bugün toplanıyor.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, virüsün bilhassa bazı ülkelerdeki ilerleyişi ve bilhassa insandan insana geçişi bizi kaygılandırıyor” dedi.  Çin dışında virüsle enfekte olan hasta sayısının hâlâ az olduğunu söyleyen Ghebreyesus, buna karşın çok daha büyük bir salgın potansiyelinin bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Bugüne dek Çin dışında herhangi bir ölümlü vaka görülmedi.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver