Zanka

Çin’den kötü haberler gelmeye devam ediyor. Wuhan’da ortaya çıkan corona virüsü nedeniyle ölü sayısı, her gün 30-40 kişi daha artıyor… Vaka sayısında ise durum tam anlamıyla bir kabus…

Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı dün 213 iken, bugün 259’a yükseldi. Vaka sayında ise tablo daha korkutucu, çünkü ölü sayısı gibi 40’lı rakamlarda değil her gün 2 binin üzerinde. Dün açıklanan rakamlara göre dünya genelinde corona vakasının sayısı 9 bin 694’tü, bugün açıklanan rakamlarda ise 11 bin 791.

Ayrıca dünden farklı olarak, corona virüsünün görüldüğü ülkelerin arasına bugün İspanya ve İsveç de eklendi..

Çin dışında corona vakası görülen ülkeler ve vaka sayıları:

Tayland: 19

Japonya: 17

Singapur: 16

Hong Kong: 13

Güney Kore: 11

Tayvan: 10

Avustralya: 9

Malezya: 8

Almanya: 7

Makao: 7

ABD: 7

Fransa: 6

Birleşik Arap Emirlikleri: 4

Kanada: 3

İtalya: 2

İngiltere: 2

Rusya: 2

Vietnam: 2

Kamboçya: 1

Finlandiya: 1

Hindistan: 1

Nepal: 1

Filipinler: 1

Sri Lanka: 1

İspanya: 1

İsveç: 1

TÜRKİYE’YE DÖNÜYORLAR

Öte yandan, Wuhan'daki Türkleri tahliye etmek üzere bölgeye gönderilen TSK'ya ait Koca Yusuf adlı askeri nakliye uçağı 42 kişiyle Türkiye'ye hareket etti.

Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Arnavutluk ve Gürcistan vatandaşlarının da aralarında bulunduğu 42 kişi, enfeksiyon uzmanlarının sağlık kontrolünün ardından uçağa alındı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, altı kişinin kendi isteğiyle Türkiye’ye dönmekten vazgeçtiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Koca, “Yolu açık olsun. 6 kişinin Türkiye'ye dönmekten kendi rızasıyla vazgeçmesiyle toplamda 42 yolcu uçağa alındı. Sağlık kontrolünde hiçbir yolcuda hastalık belirtisine rastlanmadı” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver