Zanka

Dünya tarihindeki en ciddi salgınlardan biri haline gelen corona virüsünde, tablo giderek felakete doğru sürükleniyor. Ölü sayısı ve vaka sayısı katlanarak artmaya devam ederken, Çin’den alışılmadık bir itiraf geldi…

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsünde ölü sayısı 362’den 427’ye yükseldi. Dünya genelinde görülen vaka sayısı ise 20 bin 636 oldu. Çin dışında ilk ölüm haberi Filipinler’den gelmişti. Filipinler’den sonra ölümcül virüs, Hong Kong’da da bir kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, tümü Wuhan’ı içinde bulunduran Hubei eyaletinde olmak üzere, bir gün içerisinde 64 kişinin corona virüsü nedeniyle öldüğünü açıkladı.

ÇİN’DEN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in başkanlık ettiği Politbüro Daimi Komitesi, corona virüsünü Çin Yönetimi için “büyük bir test” olarak değerlendirirken, çıkarılması gereken dersler olduğunu itiraf etti.

Politbüro açıklamasında, “corona virüsü salgınına müdahalede açığa çıkan eksikliklere ve yetersizliklere yanıt olarak ulusal sağlık sistemi yönetimimizi iyileştirmeli ve acil ve tehlikeli vazifeleri icra etmedeki kabiliyetlerimizi iyileştirmeliyiz” ifadesi yer aldı. Politbüro, salgının önlenmesinde yetkililerin tüm görevlerini yerine getirmesi gerektiğini, görevlerini yerine getirmeyenlerin ise cezalandırılacağını belirtti.

DÜNYADA SON DURUM

Çin dışında corona vakası görülen ülkeler ve vaka sayıları son olarak şöyle:

Japonya: 20

Tayland: 19

Singapur: 18

Hong Kong: 15

Güney Kore: 15

Avustralya: 12

Almanya: 12

ABD: 11

Makao: 10

Malezya: 10

Tayvan: 10

Vietnam: 8

Fransa: 6

Birleşik Arap Emirlikleri: 5

Kanada: 4

Hindistan: 3

İtalya: 2

Rusya: 2

Filipinler: 2

İngiltere: 2

Nepal: 1

Kamboçya: 1

İspanya: 1

Finlandiya: 1

İsveç: 1

Sri Lanka: 1



Bu içeriğe emoji ile tepki ver