Zanka

Emekli Kurmay Albay Ünal Atabay, Zanka TV’de yayınlanan buGÜNdem programında İdlib'deki son gelişmeleri değerlendirdi.

Dün İdlib’den gelen 8 şehit haberi ülkemizi yasa boğarken, Rusya ve Türkiye’den açıklamalar da peş peşe gelmeye devam etti. Yetkililer, birbirlerini suçlayıcı ifadelerde bulundu.

Bölgede yaşanan son gelişmeleri değerlendiren Emekli Kurmay Albay Ünal Atabay, Türkiye ve Rusya arasında yapılan Astana Mutabakatı’nın sahada istikrarlı bir şekilde uygulanamadığının altını çizdi.

Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) terör örgütünün bölgedeki en riskli örgüt olduğunu söyleyen Atabay, HTŞ’nin ABD destekli olduğu düşünülen provokatif eylemlerde bulunduğunu ve Suriye rejimini kışkırtarak Türkiye ile Rusya’nın arasını açtığını belirtti.

Sahadaki durumu ve Türkiye’nin karşı karşıya kalabileceği tehlikeli durumları detaylı bir şekilde anlatan Atabay, gelişmelerin nereye doğru evrilebileceğini de değerlendirdi.

Süreçte en çok gündeme gelen konulardan biri de Adana Mutabakatı oldu. Ünal Atabay söz konusu mutabakatla ilgili ise; Suriye-Rusya ve Türkiye’nin bu konuyu görüşmesi ve görüşmenin sonuç odaklı olması gerektiğini belirterek, “YPG ve PKK’yı bu görüşme bitirir. Ortadoğu’nun kaderi değişir” dedi.

EMEKLİ KURMAY ALBAY ÜNAL ATABAY’IN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN, AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYINIZ…

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver