Zanka

Elazığ’da yaşanan büyük depremden yaralı olarak kurtarılan kedi, herkesin ilgisini çekmişti ve akıbeti merak konusuydu. Sevimli kedi Toros’tan müjdeli haber geldi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek onu sahiplendi…

Elazığ'da yaşanan depremde enkaz altından yaralı çıkarıldıktan sonra Başkan Muhittin Böcek'in talimatıyla bölgedeki Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Arama Kurtarma Ekibi tarafından Antalya'ya getirilen Toros, Büyükşehir veterinerleri tarafından tedavi edildi.

Toros tedavisinin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamına getirildi. Bundan sonraki yaşamını Başkanlık makamında geçirecek olan Toros için, başkanlık katına kedi evi yaptırıldı. Ayrıca Toros için bir sosyal medya hesabı da açıldı.

Başkan Böcek Toros’la ilgili olarak, “Sosyal medyadan çok mesaj aldık, Toros'a ne oldu diye. Hayvan severlerimizin duyarlılığına teşekkür ediyoruz. Toros'un bakımıyla tedavisiyle ilgili gerekeni yapıyoruz. Toros, Başkanlık makamında yaşıyor ve sağlıklı. Artık burada yaşayacak. Herkes çok sevdi” dedi.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN REHABİLİTASYON MERKEZİ

Sokak hayvanlarına yönelik ne gerekiyorsa yapacaklarını kaydeden Başkan Muhittin Böcek, “Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan 80 dönümün üzerinde bir alana sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi yapıyoruz. Kısa sürede ihale sürecini tamamlayacağız. Mevcut barınağımızı da yeniliyoruz. Antalya'da hayvan severlerimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve 19 ilçemizin veterinerlerinin katılımıyla bir çalıştay yapacağız. Sokak hayvanlarının da yaşama hakkı var, üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya devam ediyoruz ” diye konuştu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2