Zanka

Dün akşam Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaşanan faciada Pegasus Hava Yolları’na ait bir uçak, iniş sırasında pistten çıktı ve parçalara ayrıldı. Kazada ölü sayısı 3’e yükselirken, yaralananların sayısı ise 180 olarak açıklandı. Hayatını kaybedenlerin kimlikleri de belli oldu…

Pegasus Havayolları'nın İzmir-İstanbul seferini yapan uçağı, dün akşam saat 18.19'da Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş sırasında pistten çıktı. İçinde ikisi bebek 177 yolcu ve 6 mürettebat bulunan uçak, 30 metre yükseklikten yola düştü ve 50-60 metre sürüklenip savrularak üçe bölündü. Parçalanma sonrası alev alan uçaktaki yolcuların bir kısmı kendi imkanlarıyla dışarı çıkabildi.

Uçak içinde mahsur kalan yolcuları 112, İtfaiye, AFAD ve HEAŞ ekipleri tahliye etti. Pegasus Havayolları, yolculardan 22’sinin yabancı uyruklu olduğunu açıkladı.

Uçağın sert iniş yapması nedeniyle pistten çıktığı iddia edilirken, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kurulan kriz merkezinde sabaha karşı açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 180 kişinin yaralandığını belirterek, şunları söyledi:

“Yaralılarımızdan dördünün sağlık durumu orta ağır, diğer yaralılarımızın durumu stabil olarak bildirilmiştir. Olayın meydana geliş nedenlerinin tespiti için geniş kapsamlı soruşturma başlatılmıştır.”

Pegasus Havayolları Genel Müdürü Mehmet Nane’nin ise bugün saat 13.00’de kazayla ilgili bir basın toplantısı düzenleyeceği öğrenildi.

KULEYLE KONUŞMALAR ORTAYA ÇIKTI: UYARILMIŞLAR…

Kule görevlilerinin pistten çıkan uçağın pilotlarına iniş öncesi yaptığı ikazlar da ortaya çıktı. İşte o konuşmalar:

Kule: Pist değişecek muhtemel. 2,4 pist olacak dinlemede kalın. Şu an için 10 dakikalık operasyonu keseceğiz. Çünkü yaklaşmadaki rüzgarla yer rüzgarı arasında bir takım tutarsızlıklar var. Pas geçen trafiklerimiz fazla. Malumat. Dinlemede kalın, arayacağım.

Kule: 87R merhabalar, sizden önce inen trafiğimiz kuvvetli kuyruk rüzgârı (tail-wind) rapor etti.

Kule: Sizden önceki trafik pas geçti.

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda dün yaşanan uçak kazasında hayatını kaybedenlerin kimlikleri belli oldu; Zehra Bilgi Koçar, Alev Gençoğlu ve Songül Bozkurt. Cenazeler otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na getirildi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1