Zanka

Dünyayı tehdit eden corona virüsünde ölü sayısı artmaya devam ediyor. Rakamlar korkunç seviyeye gelirken, ortaya yeni iddialar da atılıyor. Çin’in gerçek rakamları sakladığı en büyük iddialar arasında ve ülkenin en büyük teknoloji şirketlerinden biri, corona virüsünde son durumla ilgili ürkütücü bir veri yayınladı. Dünya gündemine bomba gibi düşen veriler, kısa bir süre sonra silindi. İşte o veriler, Çin hükümetinin ölü sayısını gizlediği iddialarını güçlendirdi…

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü, dünyada salgın hastalık tarihine adını çoktan yazdırdı. Dün 493 olan ölü sayısı, bugün 565’e yükseldi. Dünya genelinde toplamda görülen vaka sayısı ise 24 bin 562’den, 28 bin 333’e çıktı. Hastalıktan kurtulanların sayısı ise 1.261 olarak kaydedildi.

Bugünkü verilere göre Japonya’da görülen vaka sayısı, bir günde 2 katına çıkması ile dikkat çekti. Böylece Çin’in ardından en çok vaka Japonya’da kaydedilmiş oldu. Japonya’yı sırasıyla; Singapur, Tayland ve Güney Kore izledi.  ABD ise corona virüsünün görüldüğü sayısı, 12’ye yükseldi.

DÜNYADA SON DURUM

Çin dışında corona vakası görülen ülkeler ve vaka sayıları son olarak şöyle:

Japonya: 45

Singapur: 28

Tayland: 25

Güney Kore: 23

Hong Kong: 21

Avustralya: 14

Almanya: 12

ABD: 12

Malezya: 12

Tayvan: 11

Vietnam: 10

Makao: 10

Fransa: 6

Kanada: 5

Birleşik Arap Emirlikleri: 5

Hindistan: 3

İtalya: 2

Rusya: 2

Filipinler: 2

İngiltere: 2

Nepal: 1

Kamboçya: 1

Belçika: 1

İspanya: 1

Finlandiya: 1

İsveç: 1

Sri Lanka: 1

ÇİN HÜKÜMETİ GERÇEK RAKAMLARI SAKLIYOR MU?

Çin’in en büyük teknoloji ve yazılım şirketlerinden biri olan Tencent’in hafta sonu yayınladıktan kısa bir süre sonra sildiği veriler, dünya çapında panik yarattı.

Şirketin resmi internet sitesinde yer alan corona virüsü takip sisteminde cumartesi günü ölenlerin sayısı 24 bin 589 olarak açıklandı. Kısa bir süre sonra silinen rakamlara göre corona virüsü taşıdığından şüphe edilen insanların sayısı ise 154 bin 23. İyileşen hastaların sayısının 269 olarak gösterildiği grafikte enfekte sayısı ise 79 bin 808.

Sarı rakam virüs taşıdığından şüphelenen insanları, yeşil rakam ise kurtarılanları gösteriyor.

Taiwan News isimli internet sitesinde yayınlanan haber kısa bir süre içerisinde sosyal medyada gündem oldu. Dünya kamuoyu, bu görüntülerin ortaya çıkmasının ardından, “Çin hükümeti bilgileri gizliyor. Bu rakamlar gerçek” yorumunu yaptı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1