Zanka

Ölümcül virüs corona ile ilgili Çin’den yeni haberler gelmeye devam ediyor. Wuhan’da yeni doğan bir bebekte, corona virüsü tespit edildi. Bebeğin annesinde de virüs olması, ülkede yeni bir tehlikenin çanlarını da çaldı… Şimdi ise akıllarda tek soru var, virüs bebeğe anne karnında bulaşabilir mi?

Corona virüsünün ortaya çıktığı Çin’in Wuhan kentinde, hastalığa yakalanan bir anne adayı 2 Şubat’ta doğum yaptı. Yeni doğan bebekte, 30 saat sonra corona virüsü tespit edildi. Çin medyası, bebeğin 3 kilo 25 gram doğduğunu ve sağlık durumunun stabil olduğunu bildirdi. Bebek daha sonra hükümet tarafından enfekte olmuş tüm çocukları tedavi etmek üzere atanan Wuhan Çocuk Hastanesi’ne transfer edildi.

Bebek gözetim altında tutulurken, tıp uzmanları bebeğin corona virüsüyle anne karnında enfekte olmuş olabileceğini düşünüyor. Ancak doğum sonrası anneyle yakın temas nedeniyle de bulaşma ihtimali bulunuyor. Çin'deki doktorlar şimdi, enfeksiyonun anneden rahimdeki bebeklerine geçebileceğinden korkuyorlar.

Hastalığın bebeğe doğumdan sonra mı yoksa anne karnında mı geçtiği şimdilik gizemini koruyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver