Zanka

Bugün kar yağması beklenen İstanbul’da, yağmur ve zaman zaman sulu kar yağışı sürüyor. Kar yağacak mı yağamayacak mı diye merak edenlere yanıt, Meteoroloji’den geldi… İşte İstanbul için son tahminler…

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, bugün yağmur şeklinde devam eden yağışların akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerde yer yer kar şeklinde geçmesi beklendiğini duyurdu.

Cuma günü havanın genellikle parçalı ve çok bulutlu olacağı, akşam saatlerinden sonra Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk hava ile kar yağışının başlaması bekleniyor. Akşam saatlerinde başlayıp cumartesi günü öğle saatlerine kadar devam edecek kar yağışının, Avrupa yakası ve güney kıyılarında 1 ila 3 cm; Anadolu yakasının iç ve kuzey kesimlerinde 3 ila 5 cm örtü bırakması tahmin ediliyor.

Yapılan açıklamada yer verilen diğer uyarılar ise şöyle:

*Rüzgârın, İstanbul´da Kuzey ve Kuzeybatı (Karayel) yönlerinden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (60-80 km/sa), Cumartesi gününden itibaren hızını hafifleterek kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklenmektedir.

*Kuvvetli Kuzeybatılı rüzgârlar ile birlikte hava sıcaklıklarında hissedilir derecede (10 ila 15 derece) düşerek, önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin edilmektedir.

*Hafta sonu gece sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesi beklendiğinden il genelinde buzlanma ve don olayı beklenmektedir.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver