Zanka

Wuhan’da ortaya çıkan corona virüsü şimdiye kadar 910 can aldı,  dünya genelinde 40 binden fazla kişide görüldü. Virüsün yayıldığı ülkelerden biri de İngiltere. Ülkede vaka sayısı 8’e yükselince, hükümet flaş bir karar aldı. Bu karara göre yakında zorla karantinalar başlayabilir…

İngiltere bugün resmi olarak corona virüsünü kamu sağlığına karşı ciddi ve yakın bir tehdit olarak tanımladı. İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, Arrowe Park Hastanesi ile Kents Hill Park Konferans Merkezi’nin “karantina merkezleri” olarak belirlendiğini duyurdu.

Bu açıklamanın ardından, Sağlık Bakanlığı gerekli gördüğü durumlarda insanları zorla karantinaya alabilecek, tecritten çıkmasını zorla engelleyebilecek.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü de, “Enfeksiyon kontrol prosedürlerimiz dünyanın en iyisi ve ekiplerimiz corona virüsü ile mücadeleye hazır. Regülasyonlarımızı kuvvetlendiriyoruz. Bu önlemler sağlık çalışanlarımızın ülke genelinde daha kolay çalışmasını sağlayacak” açıklamasında bulundu.

İngiliz yetkililerin, ülkede paniğe neden olan açıklamaları bununla da sınırlı kalmadı ve dört kişide daha corona virüsü tespit edildiği duyuruldu. Böylelikle İngiltere’de corona virüsü vakası 8’e yükseldi. Yetkililer, “Yeni vakalara, daha önce hasta olduğu tespit edilen bir kişiden bu virüs bulaştı” dedi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver