Zanka

Bir haftaya yakın süredir Japonya’da karantinaya alınan Diamond Princess gemisinden kötü haberler gelmeye devam ediyor… Gemide corona virüsü vakaları iki katına yükselirken, gemideki yolcular ise karantinadan kurtulmak için ülkelerine adeta yalvarır duruma geldi…

Japonya'daki Yokohama Limanı'nda demirleyen Diamond Princes yolcu gemisinde, salı günü başlayan 14 günlük corona virüsü karantinası sürüyor. Gemideki yolcular tek tek yeni tip coronavirüsü semptomlarına bağlı testlerden geçiriliyor ve korkulan oluyor. Gemide ilk önce 10 kişi ile başlayan enfekte yolcu sayısı gelen son dakika bilgisine göre; 65 yeni vaka eklenmesiyle birlikte 135'e yükselmiş durumda.

KABİN GÖREVLİLERİNDEN ŞOK SÖZLER

3 bin 700 yolculu gemide çalışanların söyledikleri dehşete düşürdü. Ülkelerinden yardım bekleyen Hindistan uyruklu kabin görevlileri, gemiyi terk edememeleri nedeniyle enfeksiyon riski altında olduklarını iddia etti.

Gemide çalışan Binay Kumar Sarkar'ın yaptığı açıklamalar ise resmen dehşet verici türden. İşte o sözler:

“Artık bu noktada biz de korkmaya başladık. Talebimiz mürettebat üyelerini enfekte olanlardan ayrı tutulması. Ne ben ne de diğer kabin görevlileri virüs taramasından geçirilmedik." ifadelerini kullandı.

Sadece ateşi 37.5 üzerine çıkan insanlar kontrol ediliyor. Japonya eğer bu durumla baş edemiyorsa lütfen diğer ülkelerden yardım talep etsin. Birleşmiş Milletler ve Hindistan hükümeti bu duruma acilen dahil olmalı ve bizi hastalardan ayırmalı.

Lütfen hala hastalık bulaşmamış bizlere ve diğer insanlara yardım edin. Gemide şu an Hindistanlı 160 kabin görevlisi ve 8 yolcu bulunuyor. Virüsle yüz yüze gelmeden buradan kurtulmamıza lütfen yardımcı olun. Yüzde 90'ımız şu an sağlıklı Hindistan Başbakanı Modi'ye yalvarıyorum, bizi evimize sağ salim gönderin"

"TRUMP LÜTFEN KURTAR BİZİ"

Lüks gemiye balayı için gelen Amerikalı çift, CNN’in canlı yayınına bağlandı ve ABD Başkanı Trump’a, "Burada güvende olduğumuzu düşünmüyoruz. Karantina virüsün olduğu bir gemide değil, tıbbi bir ortamda olmalı. Bize odamızdan çıkmamamız gerektiğini söylüyorlar. Buradan ne zaman kurtulacağımız belli bile değil. Donald Trump bizi buradan kurtar. Bize bir uçak gönder bu gemiden çıkmak istiyoruz” çağrısında bulundu.  



Bu içeriğe emoji ile tepki ver