Zanka

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü, özellikle Çin başta olmak üzere dünyayı felakete doğru sürüklüyor…  Rakamlar her geçen gün daha da yükseliyor ve ne yazık ki hastalığın önüne geçilemiyor… İşte dünyada son durum…

Corona virüsü salgınında bugün; ölü sayısı 1.018’e, virüsle enfekte olan kişi sayısı ise 43.112’ye yükseldi. Çinli yetkililerin açıkladığına göre, sadece dün 100’ün üzerinde kişi hayatını kaybetti.

Rakamlar panik seviyesini arttırırken, Çin’den dikkat çeken bir hamle geldi. Wuhan’ın bağlı olduğu Hubei eyaletinde görevli, Sağlık Komisyoneri Zhang Jin ve Sağlık Komisyonu Direktörü Liu Yingzi görevlerinden alındı. Bu pozisyonlara, Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’nun Başkan Yardımcısı olarak çalıştıktan sonra bu görevi bırakan Wang Hesheng getirildi. Çin yönetiminin bu hamleyle salgına karşı daha net ve tatmin verici sonuçlar almayı umduğu belirtildi.

DÜNYADA SON DURUM

Corona virüsü salgını Çin dışında 27 ülkeye yayıldı ve bu ülkelerde vaka sayıları da giderek artıyor. Çin dışında en çok vaka şu an için Singapur, Hong Kong ve Tayland’da görüldü.

Öte yandan Japonya matematiksel olarak çok daha riskli konumda. Japonya’nın Yokohama limanında karantina altına alınan Diamond Princess gemisinde, corona virüsü tespit edilen kişilerin sayısı katlanarak artıyor. 4 bine yakın yolcusu olan lüks yolcu gemisinde, son gelen bilgilere göre vaka sayısı 135’e yükseldi. 26 kişinin salgına yakalandığı ülkede, bu sayıya 135 kişi de eklenince Japonya Çin’in ardından listenin başına yerleşti…

Dünyada corona vakası görülen ülkeler ve vaka sayıları son olarak şöyle:

Çin: 42.648

Japonya: 161

Singapur: 45

Hong Kong: 42

Tayland: 32

Güney Kore: 28

Malezya: 18

Tayvan: 18

Avustralya: 15

Vietnam: 15

Almanya: 14

ABD: 13

Fransa: 11

Makao: 10

Birleşik Arap Emirlikleri: 8

İngiltere: 8

Kanada: 7

İtalya: 3

Filipinler: 3

Hindistan: 3

Rusya: 2

İspanya: 2

Nepal: 1

Kamboçya: 1

Belçika: 1

Finlandiya: 1

İsveç: 1

Sri Lanka: 1

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver