Zanka

Havaalanlarında ve uçaklarda uygulanan cezalar arttırıldı… Artık uçakta kemerini takmayanlara, telefonunu kapatmayanlara, tütün ürünleri ve elektronik sigaralara verilen para cezaları cep yakacak…

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan "Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Tarafından Verilecek İdari Para Cezaları Hakkında Yönetmelikte Yer Alan İdari Para Cezalarının Yeniden Değerlendirilmesine İlişkin Tebliğ" ile uygulanan cezalar artırıldı.

Uyarılmasına rağmen taşınabilir elektronik cihazları çalıştırmaya devam etmek, yerine oturmamak, emniyet kemerini bağlamamak, kabin ekibinin görevini yapmasına güç kullanarak engel olmak, kabin ekibine ve diğer yolculara hakaret etmek, sözle tacizde bulunmaya devam etmek, kabin ekibinin verdiği talimatları yerine getirmemek gibi uçuş kurallarının ihlal edilmesi gibi durumlarda yolcuya 2.603 TL ceza kesilecek.

Ayrıca uçak içerisinde duman çıkartan cihaz ve mamulleri kullanmanın cezası da 2.603 TL olurken, izinsiz lazer veya havai fişek gösterisi gerçekleştirilmesi durumunda şahıslara yine 2.603 TL ceza uygulanacak.

İHA’LARA DEV CEZA

Uçuş emniyetini riske edecek şekilde hava araçlarına lazer tutulması, uçak haberleşmesine müdahale edilmesi veya benzer ihlallerde bulunanlara 17.361 TL ceza kesilecek. İzinsiz İHA uçuranlara da 17.361 TL ceza uygulanacak.

Güvenlik kontrol noktalarında uyarılmasına rağmen taranmaya, elle aranmaya mukavemet gösterilmesi, güvenlik personelinin işini yapmasına engel olunmasına 3.471 TL ceza uygulanacak.

Hava tarafı ve güvenlik tehditli alanlarda yetkisi olmayan alanlara girilmesi veya yetkisiz kişilerin girişine yardımcı olunması durumunda 3.471 TL ceza kesilecek.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver