Zanka

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde dünyayı adeta ele geçiren corona virüsü, dehşet saçmaya devam ediyor. Ölü sayısı bini çoktan geçti, virüsle enfekte olan kişilerin sayısı ise katlanarak artmaya devam ediyor… Japonya’daki karantina gemisinden de kötü haberler gelmeye devam ediyor, tablo kritik… İşte dünyada son durum…

Yaklaşık 3 aylık bir süre içerisinde dünya tarihine kara bir leke olarak geçen corona virüsünde, ölü sayısı 1.116’ya, virüsle enfekte olan kişilerin sayısı ise 45.188’e yükseldi. Ayrıca 6 bin 216 kişinin sağlık durumunun kritik olduğu ifade ediliyor.

Reuters’ın haberine göre; Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri, salgının terörizmden daha büyük bir küresel tehdit olduğunu belirtti ve hastalığa neden olan virüse COVID-19 isminin verildiğini açıkladı. İsimlendirme CO-korona, VI-virüs ve D-İngilizce hastalık anlamına gelen “disease” kelimeleri kullanılarak yapıldı.

DÜNYADA SON DURUM

Corona virüsü salgını Çin dışında 27 ülkeye yayıldı ve bu ülkelerde vaka sayıları da giderek artıyor. Japonya’yı ayrı tutarsak; Çin dışında en çok vaka şu an için Singapur, Hong Kong ve Tayland’da görüldü.

Gelelim Japonya’ya… Yokohama limanında karantina altına alınan Diamond Princess gemisinde, corona virüsü tespit edilen kişilerin sayısı katlanarak artıyor. Dün virüsle enfekte olan 135 kişi tespit edilirken, bugün sayı 175’e çıktı. Ülkede var olan 28 corona vakasına, yolcu gemisindeki vakalar da eklenince, Japonya Çin’in ardından listenin başına yerleşti…

Dünyada corona vakası görülen ülkeler ve vaka sayıları son olarak şöyle:

Çin: 44.670

Japonya: 203

Hong Kong: 49

Singapur: 47

Tayland: 33

Güney Kore: 28

Malezya: 18

Tayvan: 18

Almanya: 16

Avustralya: 15

Vietnam: 15

ABD: 13

Fransa: 11

Makao: 10

Birleşik Arap Emirlikleri: 8

İngiltere: 8

Kanada: 7

İtalya: 3

Filipinler: 3

Hindistan: 3

Rusya: 2

İspanya: 2

Nepal: 1

Kamboçya: 1

Belçika: 1

Finlandiya: 1

İsveç: 1

Sri Lanka: 1



Bu içeriğe emoji ile tepki ver