Zanka

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, AKP grup toplantısındaki konuşmasında gösterilen “Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’si ile FETÖ ilişkisi” videosundaki “İmamoğlu’nun danışmanı FETÖ imamı çıktı” başlık bölüm, İBB Başkanı İmamoğlu’nu kızdırdı. İmamoğlu, “Bugüne kadar paylaşmadım” dedi ve çok çarpıcı iddialarda bulundu… Şimdi akıllarda bir soru işareti oluştu: O bakan kim?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını yanıtladı.

Beylikdüzü Belediyesi'nde çalışan Erkan Karaaslan adlı kişinin FETÖ bağlantısı olduğu iddiasıyla ilgili videoya İmamoğlu, "Bana arkadaşlarım ifade ettiklerinde bu haberi bile iddia diye düşündüm ve inanmak istemedim. Arkadaşlarım videoyu izleyince üzüldüm. Ülkemde yalan ifadelerin bu mecralardan aktarılması konusunda utandım. Bahsi geçen vatandaşımız benim danışmanım değil. Hizmet ettiği birçok kamu kurumu var. Bu ülkenin gizli güvenliğinden sorumlu kuruluşu var, MİT gibi. Belediye başkanları var. Ben belediye başkanı olduğum dönemde de hizmet eder durumdaydı. Soruşturmalar yapıldı fakat gerek duyulmadı. 2012'den itibaren Beylikdüzü Belediyesi'ne hizmet eden bir şahıstan bahsediyoruz. Böyle makamlar böyle yalan ifadeleri nasıl kullanırlar, çok üzüntü içindeyim. Suçladıkları, FETÖ imamı dedikleri şahıs şu an serbest. Mahkemesi görülmüş ve serbest. Böyle bir ifşa olabilir mi?" yanıtını verdi.

İmamoğlu, konuşmasının devamında çok konuşulacak iddialarda bulundu ve şunları söyledi:

"Polemik yaratmamak adına hiç paylaşmadığım bir şeyi sizinle paylaşacağım. Belgesiyle, tanıklığıyla aktarılan fakat kurumları zedeleyecek nitelikte olduğu için açıklamamıştım. Bazı soruları soracağım. Demek ki benim de bunları açıklama vaktim geldi. Sayın Cumhurbaşkanı’na soruyorum: 31 Mart seçiminin birkaç gün öncesinde bahsi geçen Erkan Karaaslan'ın avukatını İzmir'e hangi bakanınız davet etti? Hem de bilet alarak. Hala kabinenizde bulunan bu kişi 'İmamoğlu'na FETÖ suçlaması ya da yolsuzluk suçu at' dedi mi, demedi mi? Bu kumpastan, yalan ifadeleri kullanan Sayın Cumhurbaşkanı’nın haberi var mı? Onun onayıyla mı yapıldı, yoksa haberi yok mu?”

ERDOĞAN’LA GÖRÜŞME TALEBİNİ GERİ ÇEKTİ

Başkan İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Kanal İstanbul ile ilgili bir mektup yazmıştı ve görüşme talep etmişti. Daha önce defalarca görüşme talep eden İmamoğlu, bu taleplerinin hiç birine bir dönüş alamamıştı. Bununla ilgili sorulan soruyu ise İmamoğlu, “Kendisine bir ay önce çok samimi bir mektup yazdım. İstanbul’la ilgili brifing vermek için talebimi ilettim. Randevu talep edeli 6-7 ay oldu. Mektubu yazalı da bir ay oldu. Ama Hâlâ Cumhurbaşkanlığı makamı üzerinden, ona sunulan yalan bilgilerle kumpas devam ediyor. Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tüm samimi ifadelerimi artık geri çekiyorum. Gerek kalmadı.” diye yanıtladı.

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver