Zanka

Kimileri belki tehlikenin farkında değil, kimileri ise tabloyu dehşetle izliyor… Bir gerçek var ki o da; şu ana kadar kontrol altına alınamayan corona virüsü salgınında, büyük bir felaketin içerisinde olunduğu… Ölümcül virüs can almaya devam ederken, en acı rekor kırıldı… Corona nedeniyle bir günde tam 253 kişi hayatını kaybetti…

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve 27 ülkeye yayılan corona virüsü salgınında ölü sayısı 1.369’a, virüsle enfekte olan kişi sayısı ise 60. 335’e yükseldi. Dünden bugüne hastalıkta yaşanan artış ise tam anlamıyla korkunç. Dün ölü sayısı 1.116 iken, virüsle enfekte olan kişi sayısı da 45.188 idi. Yani ölümcül virüsün bulaştığı kişilerin sayısı katlanarak artıyor.

“Corona virüsünün sonucuna ilişkin tahmin yürütmek için henüz erken olduğu, salgının hâlen her yöne gidebileceği” değerlendirmesini yapan Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), ‘Covid-19’ olarak adlandırdığı corona virüsü salgınında, dün meydana gelen ölümlerin tamamı, Wuhan’ın bağlı olduğu Hubei bölgesinde gerçekleşti.

İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin aktardığı habere göre; Hubei bölgesinde teşhis için yeni klinik yöntemler kullanılmaya başlandı. Bu da tespit edilebilen vaka sayısında ciddi bir artış görülmesini sağladı. Vakaların yüzde 80’inden fazlasının görüldüğü Hubei’de şimdiye kadar riboniükleik asit (RNA) testinin sonuçları kabul ediliyordu. Fakat artık bilgisayarlı tomografi ile akciğer görüntülemesi de yapılıyor.

ÜST DÜZEY GÖREVDEN ALMA

Öte yandan Çin Komünist Partisi’nin Hubei bölgesi sekreteri Jiang Chaoliang görevden alındı. Yerine ise Şangay parti şefi Ying Yong getirildi. Bu gelişme, salgının patlak vermesinden bu yana yönetimsel anlamda yapılan ilk büyük değişiklik olarak dikkat çekiyor.

DÜNYADA SON DURUM

Dünyada corona vakası görülen ülkeler ve vaka sayıları son olarak şöyle:

Çin: 59.810

Japonya: 203

Singapur: 50

Hong Kong: 50

Tayland: 33

Güney Kore: 28

Malezya: 18

Tayvan: 18

Almanya: 16

Vietnam: 16

Avustralya: 15

ABD: 14

Fransa: 11

Makao: 10

İngiltere: 9

Birleşik Arap Emirlikleri: 8

Kanada: 7

İtalya: 3

Filipinler: 3

Hindistan: 3

Rusya: 2

İspanya: 2

Nepal: 1

Kamboçya: 1

Belçika: 1

Finlandiya: 1

İsveç: 1

Sri Lanka: 1

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver