Zanka

Türkiye’nin gündemine oturan siyanürlü ölümlerden biri de İzmir’de yaşanmıştı, ancak o olay intihar değil cinayetti… Anne ve babasına siyanürlü su içirerek ölümüne sebep olan şahıs, karışımı zorla içirmeye çalıştığı kardeşini de yaralamıştı. O sanık bugün yine hakim karşısındaydı ve ifadeleriyle herkesi şoke etti…

İzmir'in Bayraklı ilçesinde siyanürlü suyu içirdiği anne ve babasını öldüren, karışımı zorla içirmeye çalıştığı kardeşinin de yaralanmasına neden olan tutuklu sanık Mahmut Can Kalkan'ın (21) yargılanmasına devam edildi. İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu ve davanın müştekisi durumunda bulunan kardeşi Emir Can Kalkan ile taraf avukatları katıldı.

Tanık M.E.'nin polise verdiği ifadede, Mahmut Can'ın kendisinden birkaç ay arayla siyanür ve reçete ile satılan bir takım ilaçları temin etmesini istediğini ancak bunları temin etmediğini söyleyen mahkeme başkanı, Mahmut Can Kalkan'a ifadeyle ilgili diyeceklerini sordu. Arkadaşı M.E.'den siyanür istediğini doğrulayan Mahmut Can Kalkan, “Siyanürü anne ve babamı öldürmek için değil denemek için istemiştim. Siyanürün tadına bakmak istiyordum” diye yanıtladı.

TAHLİYE OLMAK İSTEMEDİ

Mahkeme başkanının “Seni tahliye etmemizi ister misin?” sorusuna, “Tahliye olunca nereye gideceğim ki” diye yanıt veren Mahmut Can Kalkan, “Ev güzel (cezaevi), ben rahatım. Ama beni tekli koğuşa atmasınlar” ifadelerini kullanarak tahliyesini istemediğini söyledi.

BAYGINLIK GEÇİRDİ

4 yaşındaki kardeşi Mehmet Taha Kalkan'ın fotoğrafını istemesi üzerine, müşteki avukatı kendisine fotoğrafı uzatırken Mahmut Can Kalkan bu sırada kısa süreli baygınlık geçirdi.

KARDEŞİ RAPORU KABUL ETMEDİ

Ayrıca, mahkeme başkanı, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi tarafından hazırlanan raporda, “Üst soydan akrabayı tasarlayarak kimyasal silah ile kasten öldürme' ve ‘kardeşi tasarlayarak kimyasal silah ile kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarına karşı akıl hastalığı nedeniyle işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını tam olarak algılayamaz” ifadelerinin yer aldığını söyledi. Mahmut Can Kalkan'ın kardeşi Emir Can Kalkan ise raporu kabul etmediğini ifade ederek daha detaylı bir rapor hazırlanmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi tarafından hazırlanan raporun yeterli olmadığına kanaat getirerek İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan yeni rapor alınması için duruşmayı erteledi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver