Zanka

14 Şubat Sevgililer Günü’nde, günün en pozitif haberi Kadıköy’den geldi… İkisi de Alzheimer hastası olan 65 yıllık evli çift, hem nikahlarını hem de hafızalarını tazeledi…

Gazete Kadıköy’ün haberine göre; Ferah ve Ali Ercan Gökçeimam 65 yıl aynı yastığa baş koydu. Çiftin 3 çocuğu ve 4 torunu oldu. İkisinin de hafıza ile ilgili sorunları başlayınca, Kadıköy Belediyesi Alzhemier Merkezi’ne gelmeye başladılar. Hafızalarından bir kısım anıları silinmeye başlasa da, Gökçeimam çifti evlilikleri ve ailelerine dair ayrıntıları unutmadı.

Alzheimer Merkezi çalışanları, çifte önce eğlenceli bir kına gecesi hazırladı. Çalışanlar bunun, geçmişteki güzel anıların hatırlanmasında, hafızanın harekete geçmesinde etkisini görünce, sembolik bir nikâh töreni düzenledi. Törende dağıtılan nikâh şekerlerini de Alzheimer hastalarıyla birlikte yapıp tören alanını birlikte süslediler.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’nın cübbesini giyerek kıydığı temsili nikâh töreninde eşi Rojvan Odabaşı ve çiftin ailesi de hazır bulundu. Odabaşı konuşmasında “Henüz çok nikâh kıymadım. Ama biliyorum ki bu nikâh, içlerindeki en anlamlısı olacak. Çiftimize sağlıklı, mutlu bir ömür diliyorum” dedi.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...



Bu içeriğe emoji ile tepki ver