Zanka

İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti’nin tahliye sürecinde, AKP’li eski vekil Burhan Kuzu’nun yargıya baskı yaptığına yönelik iddialar çok konuşulmuştu. Bu iddialar üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti…

"Suç örgütü liderliği ve cinayete azmettirme" suçlarından tutuklanan ve tahliye edildikten sonra kayıplara karışan İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti için, Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) tarafından başlatılan soruşturma kapsamında hakim ve savcıların ifadeleri alındı. Hakimler ifadelerinde AK Parti'li Burhan Kuzu'nun Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olduğu dönemde Zindaşti'nin tahliyesi için kendilerini birçok kez aradığını iddia etti. Kuzu'nun aradığı bir hakime, "Zindaşti'nin tahliyesinin Türkiye-İran ilişkileri için yararlı olabileceğini" söylediği de yine iddialar arasında yer aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu, AK Parti eski Milletvekili Burhan Kuzu'nun "yargıya baskı yaptığı" iddialarına ilişkin inceleme başlattı.

İncelemenin, Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) söz konusu iddialara ilişkin bir evrakı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermesi üzerine başlatıldığı belirtilirken, dosya için özel soruşturma bürosundan bir savcının görevlendirildiği öğrenildi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver