Zanka

İYİ Parti lideri Akşener, partisinin grup toplantısında Bakan Albayrak’ı hedef aldı. Fenerbahçe tribününden yükselen seslere kulak veren Akşener, “Siyasetin spora karıştığı ülkelerde sporun ileri gidemediğini biliyorum. Ancak damat bey bakanlıktaki başarısızlığıyla gündeme gelmekten yorulmuş olacak ki bu aralar anlamadığı başka bir alanı, futbolu karıştırmakla meşgul” dedi…

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, iktidara yine sert eleştirilerde bulundu.

Fenerbahçe taraftarı, Trabzonspor derbisinin ardından, ileri sürülen hakem hataları ve maç sonunda Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın "Trabzonspor inşallah bu yıl şampiyonluk ipini göğüsleyecek. Bütün temennimiz bu" açıklamasından sonra, siyaset elinin futbola değdiğini söylemişti. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Trabzonspor’a verdiği destek de Fenerbahçeli taraftarların büyük tepkisini çekmişti ve Alanyaspor maçının ardından sarı lacivert tribünlerden “Damat istifa” sloganları atılmıştı. Akşener’in hedefinde doğrudan Berat Albayrak vardı.

İşte Akşener'in konuşmasından çarpıcı satır başları:

*Aramızda bir şehit annesi var, kendisinin ellerinden öperim. Bu ülke size minnettardır. Sokak hayvanlarını koruma deneği aramızda hoş geldiniz. Hayvan hakları savunucularına bir söz verdim. Yasalardaki gerekli değişiklikleri yapmak için elimden geleni yapacağıma dair söz verdim. Hayvanlara işkence edenlerin kabahatlar kanuna göre değil Türk Ceza Kanununa göre yargılanması için elimden geleni yapacağım.

“MİLLETİMİZİN DERTLERİNİ GÖRMEZ HALE GELDİLER”

*Devlet aklı devlet yönettiğinin farkında olanlarda bulunur. Türkiye'yi “şahsım” ülkesi olarak görenlerde bu aklı bulamazsınız. Her adımları ciddiyetsiz, her işleri millet menfaatlerinden uzaktır.

*Bu iktidarın mensupları devlet yönettiklerini unuttukları gibi sürdükleri sefanın tadını çıkardıkları israf düzeninin içinde milletimizin dertlerini görmez, çile çeken insanımızın sesini duymaz hale geldiler.

“SARAYLAR İÇİN 610 MİLYON LİRA DAHA HARCANACAK”

*Sizler ve aileniz ay sonunu getirmek için mücadele ederken, bakın iktidarın sarayında neler oluyor. Cumhurbaşkanlığı saraylarının bakım ve onarımı için 610 milyon lira daha harcanacak.

*Bu nasıl para biliyor musunuz? Hani 50 milyon dolar bulamadıkları için Katarlılara peşkeş çektikleri Tank ve Palet fabrikamız var ya işte onun için gerekenin tam iki katı.

*Bu para 265 bin 217 asgari ücrete eşit. Şaka değil. Sarayın onarımına bakımına ve yeni binalara harcanacak. Üstelik bununla da bitmiyor. Geçtiğimiz yıl sarayın bahçesindeki binalara harcanan para ne kadar biliyor musunuz? 2 milyar 845 milyon lira.

*Bu parayla maliyeti 100 bin liradan 28 bin aile ufak tefek de olsa başını sokacak bir ev sahibi olurdu. 28 bin ailemizi ev sahibi yapacak parayı götürüp sarayın bahçesindeki inşaatlara harcadılar.

“ADALET BUNUN NERESİNDE?”

*Bir babanın Hatay'da kendini yattığı bir babanın Meclis'te intihara kalkıştığı, daha dün borçlarımı ödeyemiyorum diyerek kendini kamyonuna asan bir babanın yaşadığı ülkede oluyor bunlar.

*Elazığ depremi ardından yardımları ücretsiz taşırım diyen koca yürekli bir kamyoncu kardeşimiz ekmek teknesine kendini asarak son verdi.

*Babaların evlerine ekmek götüremedi için kendini asarak can verdiği Türkiye'de saraylarına yaklaşık 3 milyar lira harcayabilen vicdansızlara soruyorum; Adalet bunun neresinde? Vicdan bunun neresinde? Bu hüzünlü hikayeler gece rüyanıza girmez mi? Kalbinizde bir sızı yaratmaz mı? Yüreğiniz sızlar mı? Yazıklar olsun size.

“DAMAT BEY FUTBOLU KARIŞTIRMAKLA MEŞGUL”

*Fenerbahçe tribünlerinden yükselen sesleri duyuyorsunuz. ben başkanların kendi aralarındaki rekabetle ilgili değilim. Siyasetçilerin bu tartışmalara dahil olmaması gerektiğini düşünüyorum.

*Siyasetin spora karıştığı ülkelerde sporun ileri gidemediğini biliyorum. Ancak damat bey bakanlıktaki başarısızlığıyla gündeme gelmekten yorulmuş olacak ki bu aralar anlamadığı başka bir alanı, futbolu karıştırmakla meşgul.

*Yahu arkadaş bırakın insanlarımız istedikleri kulübe gönül versin, cahilce ettiğiniz her söz insanlarımızı rahatsız ediyor. Gereksiz tartışmalara sebep oluyorsunuz.

*Trabzonspor da bizim Fenerbahçe de bizim. Sayın Erdoğan damat bey üzerine vazife olmayan her işe karışıp ortalığı karıştırıyor. Gel Bursa’da konuştuğun Fenerbahçeli kardeşlerimin sesine kulak ver.

*Damadını artık taraftarın yakasından düşür. Yoksa o tribünler sana öyle bir ders verir ki şaşar kalırsın.

“MERKEZ BANKASI’NA FAİZLER İNSİN BASKISI YAPILDI”

*Faizler konusunda sayın Erdoğan’la aynı fikirdeyim faizler insin istiyorum. Ama baskı ile faizler inmez. Merkez Bankası’na faizler insin baskısı yapıldı. Kendisi akıllı Merkez Bankası cahildi.

*2015 yılında faizleri indirin dediğinde 7.5’ti faizler. Merkez Bankası başkanı gitti açıklama yaptı, ‘faizleri baskılarsak yukarı çıkar’ dedi. Yıllar süren bu faiz baskısının sonucu dolar fırladı, faiz fırladı, ekonomimiz küçüldü.

İSTİFALAR HAKKINDA İLK KEZ KONUŞTU

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ve İYİ Parti’nin kurucularından Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, peş peşe partiden istifa ettiklerini açıklamıştı. İsmail Ok’un zehir zemberek açıklamaları çok konuşulurken, istifalarla İYİ Parti’nin TBMM’deki sandalye sayısı da 37’ye düştü.

Meral Akşener, partisinin grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı ve istifalarla ilgili şunları söyledi:

“Üzüntüm şudur, insanlar bir siyasi organizasyonun içinde yer almaktan vazgeçebilirler, bunu saygı ile karşılarım. Ama açıklamalarında ve beyanlarında koskocaman bir camiayı, yöneticileri, seçmeni, teşkilatları töhmet altında bırakacak ve gerçekten haksız, temelsiz ve insafsız gerekçeler ortaya atarlarsa, bu insanların canını yakar.”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver