Zanka

Gece saatlerinde Hanau’da iki nargile cafe silahlı saldırıya uğradı. Aralarında Türklerin de olduğu çok sayıda ölünün olduğu saldırıda, ölenlerden birinin saldırgan olduğu ihtimali üzerinde duruluyor ve o kişi aşırı sağcı görüşleriyle tanınıyor…

Almanya'nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Hanau kentinde, yerel saatle 22.00'da iki nargile cafeye silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu, 5’i Türk 11 kişi hayatını kaybetti. Alman polisi saldırgan olduğunu belirttiği iki kişinin de öldüğünü açıkladı.

Saldırıyı gerçekleştiren saldırganlardan birinin aşırı sağcı Tobias R. olduğu iddia edildi. Alman Bild gazetesi, Tobias R.'nin saldırıyla ilgili bir mektup ve video bıraktığını ileri sürdü. Gazetenin iddiasına göre aşırı sağcı saldırgan Tobias R. mektupta, "Bazı milletler yok edilmeli ve bunlara Alman pasaportu verilmemeli" görüşünü savundu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter üzerinden Almanya'daki ırkçı terör saldırısı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve ölenler arasında Türklerin de olduğunu doğruladı. Kalın, “Dün gece Almanya'da gerçekleşen ve yabancı düşmanı olduğu anlaşılan ırkçı saldırıda vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Olayı aydınlatmak için Alman makamlarının azami çaba göstermesini bekliyoruz. Irkçılık kolektif bir kanserdir” ifadelerini kullandı.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver