Zanka

Çiftlik Bank tezgahıyla binlerce kişiyi dolandırarak 500 milyon lira vurgun yapan ve ‘Tosuncuk’ olarak tanınan Mehmet Aydın, her yerde aranıyor. Zaman zaman lüks yaşamına dair fotoğrafları basına yansıyan Tosuncuk’un, Brezilya-Uruguay ekseninde dolaştığı söyleniyordu. Son olarak Türk siber güvenlik uzmanı, Aydın’ın cep telefonuna sızdı ve yerini tespit etti…

INTERPOL'ün en çok arananlar listesinde yer alan Mehmet Aydın, 2016 yılında 10 bin lira sermaye ile kurduğu Çiftlik Bank sistemiyle yaklaşık 500 milyon liralık vurgun yaptıktan sonra 16 Mart 2018'de Türkiye'den kaçtı.

Aydın'ın firar sonrası ilk başta Uruguay'da daha sonra sırasıyla Kıbrıs, Dubai ve Ukrayna'da görüldüğü öne sürülürken, son olarak mağdurların tuttuğu özel dedektif şahsın Brezilya-Paraguay-Uruguay arasında gidip geldiğini tespit etmişti.

Siber Güvenlik Uzmanı Mesut Uçar, Türkiye'de Tosuncuk olarak tanınan Mehmet Aydın'ın cep telefonuna sızarak Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde olduğu bilgisine ulaştı. Aydın'ın bahsedildiği gibi Brezilya-Uruguay coğrafyasından hiçbir zaman çıkmadığına dikkat çeken Uçar, telefondan elde ettiği konumun Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde yer alan bir iş merkezini işaret ettiğini iddia etti ve talep edilmesi halinde elde ettiği bilgileri güvenlik birimleri ile paylaşacağını belirtti.

AMERİKA NET'TEN ALDIĞI SIM KARTI KULLANIYOR

Mehmet Aydın'ın yerine, firar ettiği 2018 yılında kullandığı cep telefonunun güvenlik açığı üzerinden erişim sağlayan Uçar, Tosuncuk’un Amerika Net'ten aldığı SIM kartı kullanmaya da halen devam ettiğini dile getirdi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver