Zanka

Odasında öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülen Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in ölümüne ilişkin davada, karar açıklandı. Duruşmaya damga vuran ise Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak’ın yaptığı savunma oldu… Bıçak öyle ifadeler kullandı ki, mahkeme heyeti bile tepki gösterdi…

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, 2 Ocak 2019 tarihinde üniversite yerleşkesindeki odasında, sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından vurulduktan sonra 17 yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü.

Olayın ardından tutuklanan Hasan İsmail Hikmet hakkında "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan dava açılmış, davanın iki önceki celsesinde sanık Hikmet'in ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın bugünkü celsesinde, sanık Hasan İsmail Hikmet'in avukatı Vahit Bıçak’ın savunması tepki topladı. Bıçak, Ceren Damar Şenel’in ve sanığın telefonunun incelenmediğini belirtti ve “Sanığın telefonun incelenmesine ilişkin rapor bulunmamaktadır. Maktulün cep telefonu hafızası, görüşmeler, fotoğraf arşivine hiçbir şekilde ulaşamamıştır. Sanıkla maktul arasındaki ilişki için bu kayıtlara bakılır. Somut olayımızda iki tarafa da bu yapılmamıştır. Maktulenin telefonu açılırsa ne olacak merak ediyoruz. Devlet sırrı gibi korunuyor” dedi.

“15 TEMMUZ LEHİNE TWEET ATTI”

Daha önceki duruşmalardaki savunmaları da tepki çeken Bıçak, "Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz sonrası emriyle başlatılan birlik çağrısına rağmen Ceren Damar 15 Temmuz lehine tweet attı" ifadelerini kullandı.

CİNSEL İLİŞKİ İDDİASI

Sanık ile Ceren Damar arasında cinsel bir birliktelik olduğunu iddia eden avukat Bıçak, “Fransızca çalıştıkları bir gün Ceren Damar, Hasan İsmail Hikmet’ten hoşlandığını söylemiştir. Bunun üzerine sanık Ceren Damar’ı hocası olarak gördüğünü söyleyip reddetmişti. Ancak görüşmeleri devam etmiştir ardından cinsel birliktelik yaşamışlardır” diye konuştu.

“KATLİAM YAPMADI” DİYE SAVUNDU

Bıçak'ın, duruşmada Hikmet için "Elbette sanık suç işlemiştir ve bugün cezanın ne olduğunu konuşmamız gerekiyor. Ceren Damar ve Hasan İsmail Hikmet için adalet için buradayız.

Çoklu bir öldürme yapmamış. Sanık neler yapabilirdi de yapmadı; bunu açıklayacağım. Sanık elindeki silahla kantine girip birçok kişinin üzerine boşaltmamıştır. Odalarına gidip öğretim görevlilerini de taramamıştır" demesi ve Damar için, "Yaşasaydı cinsel saldırıdan yargılanacaktı" yorumunu yapması da tepki çekti.

MAHKEME HEYETİ BIÇAK’I UYARDI

“Sanığın 'pişmanım' sesine kulak verin” diyen Bıçak, kadınların ve kamuoyunun tepkisini kastederek “Duruşma dışındaki faaliyetler televizyonlarda savunuluyor ve Ortaçağ zihniyetine götürüyor” dedi ve şu ana kadar konuyla ilgili 250 dava açıldığını söyledi.

Kendisine psikolojik baskı uygulandığını belirten Bıçak, "Sanığın tutukluluğunda geçirdiği süre uyarı olmuştur ve topluma kazandırılmalıdır" dedi ve medyadaki haberleri eleştirdi. Sonrasında mahkeme heyeti, "Sen buraya mı, basına mı hitap ediyorsun? Varsa derdin git açık oturum yap" diyerek avukatı uyardı.

KARAR VERİLDİ

Akademisyen Ceren Damar'ı katleden sanık Hasan İsmail Hikmet, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Hikmet için indirim uygulanmadı.

Mahkeme heyeti, Hikmet hakkında ayrıca ruhsatsız silah taşımaktan 1 yıl, kendisine müdahale eden bir tanığı yaralamaktan 2 yıl hapis cezası verildi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver