Zanka

Hanau’da iki nargile cafeye düzenlenen silahlı saldırıda, 4’ü Türk 10 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının aşırı sağ görüşlü Tobias Rahjen tarafından düzenlendiği ve Rahjen’in evinde ölü bulunduğu öğrenilmişti. Saldırının ardından yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Rathjen’in babası, katliama yardım ettiği sebebiyle gözaltına alındı…

19 Şubat’ta saat 22.00 sıralarında meydana gelen katliamlarda, Tobias Rathjen adlı 43 yaşındaki saldırgan, Frankfurt’un 25 kilometre batısındaki Hanau kentinde Türklere ait iki nargile kafeye silahlı saldırı düzenlemişti. Dünyayı dehşete düşüren katliamda dördü Türk, 10 kişi Rathjen’in silahından çıkan kurşunlara hedef olarak hayatını kaybetmişti.

Kanlı saldırıdan sonra Tobias Rathjen'in evini basan özel timler önce 72 yaşındaki annesinin cesedini, ardından da evin bodrumunda Rathjen'in cesedini bulmuştu. Mermisi bittiği için eve kaçan Rathjen'in olayda kullandığı boş silah yanında bulunmuştu. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda, saldırganın intiharına ilişkin şüphe oluştu.

Polis evde tam olarak ne olduğunu araştırırken, Tobias Rathjen’in yalnız olmadığı ve cinayetleri babası Hans-Gerd Rathjen ile birlikte işlediği öne sürüldü.

Bölgedeki Türklerden bazıları, ilk basılan ‘Midnight’takii saldırganın Tobias Rathjen olmadığını öne sürmüştü. Saldırının tanıklarından Özkan Rutbil, çeşitli ajanslara yaptığı açıklamada, “Saldırganın ardından koştuk yakalayamadık. Tobias’a benzemiyordu. Televizyonlarda gösterilenle ilgisi yok. Kesinlikle medyadaki o şahıs değildi” demişti.

Mekâna saldıranın baba Rathjen olabileceği düşünülürken, bu iddiayı destekler nitelikte tanık ifadeleri olduğu da söyleniyor. Olay günü yaralandığı öğrenilen babanın, şüpheler üzerine gözaltına alındığı öğrenildi. Poliste kaydı bulunduğu öğrenilen Hans-Gerd Rathjen’in yalan ifade, iftira, tehdit ve şantaj suçlarından sabıkalı olduğu açıklandı.

Öte yandan baba Hans-Gerd Rathjen’in, evde oğluyla birlikte eşini de öldürmüş olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.

CAMİLERDE GÜVENLİK ARTTIRILACAK

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, saldırılar sonrası ülkede camilerde güvenlik önlemlerinin artırılacağını açıkladı. Seehofer, camilerin yanı sıra havaalanları ve diğer hassas bölgeleri korumak üzere de takviye polisler görevlendirileceğini söyledi. Seehofer bu kararı eyalet yetkilileriyle görüşerek aldıklarını belirtti, aşırı-sağın "çok büyük" tehdit olduğunu vurguladı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver