Zanka

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü salgını, durdurulamadığı gibi dünyaya yayılmaya da devam ediyor. Lübnan’ın ardından bir ülkeden daha virüs haberi geldi… Türkiye sınırlarına dayanan corona kabusu, komşu ülkemiz İran’da hızla yayılıyor… Virüs Avrupa’da bir kez daha can aldı… Esas tehlikede olan ülkeler ise Güney Kore ve Japonya, çünkü son gelen rakamlar kelimenin tam anlamıyla korkunç…

Corona virüsü salgınında bilanço giderek ağırlaşıyor. Son gelen bilgilere göre; ölü sayısı 2.360’a, virüsle enfekte olan kişilerin sayısı ise 77.662’ye yükseldi.

Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Çin’le bağlantılı olmayan corona virüsü vakalarına ilişkin duyulan kaygıyı dile getirdi. Dr. Ghebreyesus, virüsün frenlenmesine yönelik fırsat penceresinin daraldığını belirtti.

İRAN’DA VAKA SAYISI ARTIYOR

Türkiye’ye ilk kez bu kadar yaklaşan corona virüsü, İran’da 4 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Virüs tespit edilen kişilerin sayısı ise üç gün içerisinde, 2’den 18’e yükseldi.

BİR ÜLKEDE DAHA GÖRÜLDÜ

Corona virüsü dün Lübnan’da, İran’dan gelen bir kişide tespit edilmişti ve bu ülkedeki ilk vaka olarak kayıtlara geçmişti. Bugün ise İsrail’de ilk corona virüsü vakasının görüldüğü açıklandı.

İTALYA’DA İLK ÖLÜM

Avrupa’da daha önce de can alan ölümcül virüs, İtalya’da ilk kez bir ölüme sebep oldu. ANSA haber ajansına göre; 78 yaşındaki bir erkek, 10 günlük tedavisinin ardından Cuma akşamı hayatını kaybetti. Veneto bölge başkanı Luca Zaia, haberi doğruladı.

Öte yandan İtalya’da tespit edilen vakaların sayısında ciddi bir artış yaşandı. Dün 3 olarak açıklanan sayı, bugün 20 olarak kayıtlara geçti.

DÜNYADA SON DURUM

Corona virüsü Çin dışında en çok Güney Kore, Japonya ve Singapur’u tehdit ediyor. 3 ülkede de yaşanan artışlar büyük paniğe sebep oluyor. Vakaların büyük ölçüde arttığı bir diğer ülke ise Amerika.

Dünyada corona vakası görülen ülkeler ve vaka sayıları bugün itibariyle şöyle:

Çin: 76.291

Diamond Princess gemisi (Japonya): 634

Güney Kore: 204

Japonya: 105

Singapur: 85

Hong Kong: 68

Tayland: 35

ABD: 35

Tayvan: 26

Malezya: 22

İtalya: 20

Avustralya: 19

İran: 18

Almanya: 16

Vietnam: 16

Fransa: 12

Makao: 10

Kanada: 9

İngiltere: 9

Birleşik Arap Emirlikleri: 9

Filipinler: 3

Hindistan: 3

Rusya: 2

İspanya: 2

Lübnan:1

Nepal: 1

Kamboçya: 1

İsrail: 1

Belçika: 1

Finlandiya: 1

İsveç: 1

Mısır: 1

Sri Lanka: 1



Bu içeriğe emoji ile tepki ver